​Саміт Трампа і Кім Чен Ина завершився без досягнення будь-якої угоди

Президент США Дональд Трамп і північнокорейський лідер Кім Чен Ин у четвер несподівано завершили свій саміт у столиці В'єтнаму без досягнення будь-якої угоди. Про провал переговорів, які почалися на оптимістичній ноті, оголосила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс, повідомляє російська служба «Голосу Америки».


«Обидва лідери обговорили різні дороги руху вперед по шляху денуклеаризації, а також економічні питання, - оголосила Сандерс. - На даному етапі ніякої угоди досягнуто не було. Однак представники обох сторін очікують зустрітися в майбутньому».

Пізніше, виступаючи на прес-конференції, Трамп зазначив, що він був не готовий піти на повне скасування економічних санкцій проти Північної Кореї як того вимагав Пхеньян.

«У цілому вони хотіли повного скасування санкцій, - пояснив президент США. - Однак ми не могли піти на це. Тому нам довелося піти з переговорів».

Другий саміт за участю Трампа і Кім Чен Ина почався в Ханої в середу, через вісім місяців після їх історичної першої зустрічі в Сінгапурі, яка, однак, не призвела до конкретних результатів.

Коли в четвер вони приступили до обговорення проблем, які їх розділяють, по суті, обидва висловлювали обережний оптимізм.

Трамп підкреслив, що переговори про усунення північнокорейської ядерної загрози не слід підганяти.

«Я багато раз говорив з самого початку, що темпи не настільки важливі для мене. Я дуже вдячний за те, що не проводяться випробування ядерних ракет, ніякі. Я дуже ціную це», - сказав Трамп журналістам, коли він і Кім Чен Ин сіли за круглий стіл в готелі «Метрополь» перед початком дискусій.

«Ми просто хочемо укласти правильну угоду», - додав він.

У відповідь на запитання журналіста, чи впевнений він у можливість укладення угоди, Кім Чен Ин сказав: «Поки занадто рано говорити про це, але я б не сказав, що я налаштований песимістично. У мене є відчуття, що будуть досягнуті добрі результати».

«Мабуть, є люди, які сприймають те, що ми чудово проводимо час, як сцену з фантастичного фільму. Ми доклали масу зусиль, і тепер настав час продемонструвати їх», - сказав Кім Чен Ин.

Трамп знову заговорив про потенціал Північної Кореї, заявивши, що якщо угода буде досягнута, ізольована країна може стати «економічним локомотивом».

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.