Палатний: Державні кошти на підготовку та проведення Євро-2012 витрачалися неефективно

evro palatniy

 
Верховна Рада повинна зобов’язати уряд прозвітувати щодо ефективності використання державних коштів, витрачених на підготовку та проведення в Україні фінальної частини Євро-2012 з футболу, в тому числі й про використання споруджених спортивних та інфраструктурних об’єктів.


Про це заявив народний депутат від фракції «УДАР», голова комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Артур Палатний, повідомляють «Конфлікти і закони» з посиланням на прес-службу партії «УДАР».

«Наш комітет розглянув матеріали Рахункової палати про результати аудиту діяльності державного підприємства «Фінансування інфраструктурних об’єктів». Аудит засвідчив, що в процесі підготовки та проведення футбольного чемпіонату ця установа протягом 2010-2011 років залучила під державні гарантії майже 1,3 млрд. дол. США зовнішніх запозичень, проте неефективно здійснювала цільове спрямування отриманих коштів. У той же час Міністерство інфраструктури України не погоджується із висновками Рахункової палати і вважає результати цієї перевірки некоректними», - зазначив народний депутат.

За словами Палатного, враховуючи високу вартість обслуговування зовнішніх запозичень, профільний комітет рекомендував Кабміну до 1 січня 2014 року прозвітувати перед парламентом щодо ефективності використання державних коштів на Євро-2012, а Рахунковій палаті - надати детальнішу інформацію стосовно витрат на футбольний чемпіонат, зокрема й на будівництво та подальше використання спортивних та інфраструктурних об’єктів.

«Напередодні проведення в Україні Євробаскету-2015 питання ефективного витрачання державних коштів залишається надзвичайно актуальним. В подальшому такі великі спортивні заходи, будівництво нових спортивних об’єктів необхідно проводити за допомогою залучення інвесторів, а не за рахунок державних позик», - переконаний народний депутат.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.