Громадська ініціатива «Тарифна мобілізація» звернулась до Яценюка

tarifna mobilizatsiya

 
На сторінці Фейсбук громадської ініціативи «Тарифна мобілізація» з’явилося звернення українців до премєр-міністра України Арсенія Яценюка, викликане необгрунтованим вибухом комунальних тарифів.


«Конфлікти і закони» наводять повний текст звернення до прем'єр-міністра України:

Шановний Арсенію Петровичу!

Всеукраїнська громадська організація «Спілка власників житла України», громадська організація «Публічний аудит», започаткована ними громадська ініціатива «Тарифна мобілізація» та 5000 громадян України, що долучились до неї,

ЗАЯВЛЯЄМО:

1. Діючі тарифи на послуги централізованого опалення (без лічильників), затверджені постановою НКРЕКП від 17.10.2014 № 146, є необґрунтованими і несправедливими, оскільки встановлені на підставі завищених норм тепловитрат на 1 м2, які вдвічі вищі за максимальні норми тепловитрат, передбачених Державними будівельними нормами України ДБН-в.2.6-31:2006, затвердженими наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 09.09.2006 № 301.

2. Застосовані в Україні норми тепловитрат на підставі застарілих «Норм та вказівок по нормуванню витрат палива та теплової енергії на опалення житлових та громадських споруд, а також на господарсько–побутові потреби в Україні» КТМ 204 України 244-94, затверджених Держжитлокомунгоспом України 14.12.1993 року та розроблених на підставі норм та рекомендацій 1979–1987 років, за своїми показниками співпадають, а в деяких випадках перевищують діючі місячні норми тепловитрат в Якутії Російської Федерації.

3. Норми використання газу населенням при використанні плити та газової колонки, затверджені Постановою КМУ від 08.06.96 № 619 «Про затвердження норм споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників», вдвічі вищі фактичних обсягів споживання газу в квартирах з встановленим газовим лічильником.

Зазначені факти призвели до завищення показників спожитого тепла та газу українськими домогосподарствами за опалювальний період 2014–2015 вдвічі, і, відповідно, до зайвої переплати населенням у сумі щонайменше 10 мільярдів гривень.

ВИМАГАЄМО:

1. Негайно переглянути тарифи на послуги централізованого опалення (без лічильників), затверджені постановою НКРЕКП від 17.10.2014 № 146, та норми тепловитрат, на підставі яких сформовано ці тарифи.

2. Негайно переглянути норми використання газу населенням при використанні плити та газової колонки, затверджені Постановою КМУ від 08.06.96 № 619 «Про затвердження норм споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників».

3. Вирішити питання про повернення громадянам України необґрунтовано отриманих від них в якості оплати за тепло та газ коштів.



Коментарі

  +1 #1 сергій 19 апр. 2015 г., 12:11:15
НКРЕКП на базі НКРЕ та НКРКП створена згідно указа президента, а не такими органами як ВРУ чи КМУ, і чомусь адміністрацією президента не визнається правоприємником ліквідованих указом президента НКРЕЕ та НКРКП. Члени НКРЕКП по незрозумілим критеріям також призначені президентом. Про конституційність даного органу цікаве питання.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.