​Заява голови НБУ провокує додаткове хвилювання на валютному ринку

Голова НБУ Я.Смолій заявив, що ситуація із Приватбанком може дестабілізувати валютний ринок, банківську систему та спровокувати інфляцію. Це дуже дивна заява Голови Центробанку і він не міг не розуміти, що це спровокує додаткове хвилювання на валютному ринку. Саме у таких критичних ситуаціях і проявляється справжня незалежність НБУ. Чи бере керівник центробанку участь у передвиборчих страшилках, чи намагається заспокоїти та стабілізувати ситуацію.


Наприклад, голова НБУ міг сказати три речення, які є правдою:

1. Рішення суду першої інстанції не вступає у силу, жодних змін ні для кого немає.

2. Ми будемо подавати апеляцію, ми бачимо підстави, що ми виграємо апеляцію.

3. Ми не бачимо правових підстав для повернення банку. Заспокойтеся.

А політична передвиборча боротьба - окремо.

Зрештою, і все засідання РНБОУ було театральною страшилкою, адже відомо, що фінанси люблять тишу і під камери таке проводити - це дурість та показуха для нагнітання страху в стилі плакатів із путіним.

Якщо ж Петро Порошенко дійсно переживає не за свою посаду, а за вкладників Приватбанку, то йому треба зробити одну просту річ - виконати свої обов`язки згідно Конституції. А саме - підписати закон, який ініціював сам же президент: про державні гарантії вкладникам Приватбанку. Цей закон був прийнятий ще у грудні 2017 року, Конституція відводить Президенту 15 днів, щоб накласти вето або підписати. Пройшло понад 500 днів, а Порошенко цього не зробив, бо він вище Конституції.

Щодо Я.Смолія, який приклався до валютних хвилювань, то його можна зрозуміти, понад 90% його заощаджень в іноземній валюті.

На жаль, бажання утриматися у своїх кріслах призводить до жахливої безвідповідальності у стилі «після нас хоч потоп», за яку розплачуються всі українці. Голова НБУ міг поступками та діями продемонструвати свою незалежність, але цей тест, на мою думку, він не пройшов.

Andriy Gerus, facebook.com

Голова НБУ Яків Смолій. Фото УНІАН



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.