Арсеній Яценюк оприлюднив звернення Юлії Тимошенко до Світового конгресу українців

kongress timoshenko

 
У вівторок, 20 серпня, голова Політради ВО «Батьківщина», голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк на урочистому відкритті Десятого Світового конгресу українців у Львові оприлюднив звернення Юлії Тимошенко до учасників Конгресу, повідомляє прес-служба «Батьківщини».


Арсеній Яценюк підкреслив, що Юлії Тимошенко «немає зараз з нами фізично, але вона з нами духом, серцем, своїми думками і нашою спільною ідеєю - ідеєю великої Європейської України».

Він нагадав, що декілька тижнів тому мав зустріч із Юлією Тимошенко в харківській лікарні. За словами Арсенія Яценюка, там «маленька кімнатка, декілька квадратних метрів, ліжко, там сотні охорони, все заблоковано, вікна за гратами і заклеєні, нічого не видно і вони не відкриваються»: «Там одна маленька тендітна жінка, трохи змарніла, але стійка силою, духом і волею».

«Ця жінка передала вам найкращі вітання, низько вклонилась і сказала – ми разом переможемо, якщо будемо вірити в нашу перемогу і будемо об’єднані в наших цілях», - наголосив Арсеній Яценюк і процитував звернення Юлії Тимошенко до учасників Світового конгресу українців.

У листі Юлія Тимошенко привітала учасників Конгресу: «Завдяки в тому числі і вашій боротьбі Україна стала державою та отримала шанс на демократичне європейське майбутнє. Я глибоко зворушена рішучістю, з якою ви піднесли свій голос на захист верховенства права, справедливості, людської гідності та підтримали новітніх політичних в’язнів — Юрія Луценка, інших репресованих членів мого Уряду та мене. Уклінно дякую вам за це».

У зверненні наголошується, що цьогорічний Конгрес відбувається у літо 80-х роковин Голодомору – «найбільш замовчуваного геноциду у європейській історії та найжорстокішої трагедії нашого народу». «Сім років тому Голодомор було визнано геноцидом і українським парламентом, і провідними країнами світу. Це є результатом і вашої самовідданості», - процитував голова Політради «Батьківщини» Юлію Тимошенко.

«Ім’ям і мертвих, і живих, і ненароджених ми повинні вирватися із мороку, де вбивали голодом дітей; де панували несправедливість і неправда. Вирватися туди, де наш справжній, вистражданий історією дім», – йдеться у зверненні.

Лідер «Батьківщини» підкреслює, що для нас зараз немає більшого пріоритету, ніж укладання угоди між Україною та Європейським союзом: «Для мене це не питання моєї волі чи неволі. Це питання існування нашої держави».

Юлія Тимошенко переконана, що наш європейський вибір необхідно закріпити перемогою демократичних сил на президентських виборах 2015 року. У листі вона підкреслила, що всі висновки, які слід було зробити з уроків 2005-2010 років, — зроблені: «Три опозиційні парламентські сили уклали публічну угоду про повну координацію своєї діяльності під час президентських виборів. Немає ані дня, ані години, коли б я не думала над проектом майбутнього України після нашої перемоги».

«Шлях до неї буде складним, значно важчим, ніж у 2004 році. І нам конче потрібна консолідація всього світового українства. Вірю у перемогу; твердо переконана, що ми не є нацією, яка «ніколи не втратить шансу, щоби втратити шанс». І доки ми не досягнемо своїх цілей, я ані на хвилину не припиню боротьби», - йдеться в листі.

У зверненні, яке зачитав Арсеній Яценюк, Юлія Тимошенко висловила переконання, що «Україна стане країною, де хочеться жити, творити і народжувати дітей, а зарубіжне українство пишатиметься своєю історичною Батьківщиною».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.