Тимошенко вимагає від Фірташа моральної і матеріальної компенсації за незаконне ув'язнення

timoshenko firtash

 

У разі екстрадиції до США, крім корупційної справи ФБР, на Дмитра Фірташа чекає ще одна неприємність – багатомільйонний позов від Юлії Тимошенко. Екс-прем'єрка вимагає компенсацію за ув’язнення.


Крім справи ФБР за підозрою у корупції в рамках угоди щодо титанових родовищ в Індії, за якою подано запит на екстрадицію з Австрії, на олігарха за океаном чекає ще одна судова справа. Йдеться про позов його давньої суперниці у політиці і бізнесі Юлії Тимошенко. Екс-прем'єрка України ще у грудні 2011 року подала цивільний позов проти Фірташа до суду Південного округу Нью-Йорка. Тимошенко звинувачує олігарха у тому, що саме він є замовником «розправи» («газової» справи – ред.), за якою її засудили до семи років ув’язнення.


Згідно з матеріалами справи, Тимошенко називає Фірташа лідером кримінального угруповання, яке, як стверджує позивачка, відмивало гроші у США за допомогою фіктивних інвестпроектів у сфері нерухомості та використовувало їх для підкупу суддів і прокурорів в Україні, а також оплати лобістів у Сполучених Штатах, які працювали проти екс-прем'єрки. Крім Фірташа, відповідачами за позовом є, зокрема, американський лобіст та екс-радник віктора януковича Пол Манафорт, розшукуваний ФБР росіянин Семен Могилевич, екс-міністр з питань палива та енергетики України Юрій Бойко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка, його заступник Ренат Кузьмін, екс-голова СБУ Валерій Хорошковський та рядові прокурори у «газовій» справі проти лідерки «Батьківщини».

Тимошенко просить суд визнати її кримінальне переслідування таким, що порушує міжнародні правові норми, а також вимагає від Фірташа та інших відповідачів компенсації моральної і матеріальної шкоди за незаконне ув'язнення.

«Важко оцінити, як цю шкоду оцінить суд. Але я виходжу з того, що йдеться про сотні мільйонів доларів», - сказав в інтерв’ю DW адвокат екс-прем'єрки Кеннет МакКелліон.

За матеріалами DW



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сегодня ночью рашисты нанесли комбинированный удар ракетами разных типов и ударными беспилотниками по нашей стране

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.