Суд терористичної республіки продовжує процесуальне знущання над українцями

karpuk klih

 
За повідомленням адвокатів, в справі Карпюка-Клиха є дві новини: погана і нічим не краща. З якої починати?


Почну з поганої.

Передбачувано, але все одно злість бере. Верховний Суд Чеченської Республіки, а саме наш улюблений суддя Ісмаїлов, відмовив у приєднанні до матеріалів справи протоколів допитів свідків захисту, які направила до Чечні Генеральна прокуратура України. У пакеті документів були не лише протоколи, а й інші матеріали, щодо яких направляла запит до України російська Генпрокуратура. Незважаючи на цей факт (що це відповідь на запит РФ), суд відмовив у приєднанні матеріалів. Це означає, в тому числі, що всі ці свідчення на користь Карпюка та Клиха не будуть оголошені в судовому засіданні і, відповідно, не будуть почуті та оцінені належним чином судом присяжних.

А ще це означає, що місяці роботи багатьох людей тут, в Україні - псу під хвіст. Зате совість чиста. Ми зробили все, що могли, для захисту наших громадян. До того ж, залишається шанс на те, що ці матеріали будуть взяті до уваги на етапі апеляції (малеееський, але шанс).

І ще одна новина - та, що нічим не краща за погану. Проти Станіслава Клиха все ж таки порушили ще одну кримінальну справу за образу посадової особи. Нагадаю, що кілька місяців тому Клиха було видалено із зали судового засідання за надто емоційну поведінку та висловлювання. Було призначено перевірку щодо наявності підстав для порушення справи. І от - вуаля - адвокат майже випадково дізнається, що справа вже є і в ній «активно ведеться сдлідство».

Решта - в звичному режимі: суддя знімає всі запитання захисту, не дає сказати слова, майже всі клопотання адвокатів також відхиляє.

Maria Tomak, facebook.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.