​Генпрокурор росії намагався отруїти англійських поліцейських, які розслідували вбивство Литвиненка

Розслідування прийшло до висновку, що путін особисто розпорядився вбити Литвиненко за допомогою радіоактивного полонію. Як з'ясувалося, росіяни брехали, обдуривши англійських слідчих. «Росіяни мене перехитрили», - говорить Брайан Тарпі, детектив кримінальної поліції, який очолював розслідування, повідомляє Кавказ-Центр.


Коли поліцейські Скотленд-Ярду вилетіли до москви, там їх зустріли заступник посла і російський генеральний прокурор. Слідчим з Лондона було сказано, що обидва кілера - Андрій Луговий і Дмитро Ковтун - знаходяться в лікарні для осіб, які постраждали від радіації.

Одному з поліцейських було дозволено зустрітися з Ковтуном, але записувати їх розмову заборонили.

За словами Брайана Тарпі, йому представили повністю забинтовану людину і сказали, що він і є Ковтун, хоча було видно лише його очі, і «в ліжку міг лежати хто завгодно». Через 13 хвилин лікар розпорядився припинити бесіду.

Потім лондонські поліцейські повернулися для розмови з Луговим. «Нам було сказано, що він дуже хворий і знаходиться в лікарні, - розповідає Брайан Тарпі. - Але коли ми побачили Лугового, на вигляд він був абсолютно здоровий і одягнений у звичайний одяг - швидше за все, в ці хвилини він тільки приїхав в лікарню.

Під кінець розмови Луговий посміхнувся і сказав англійською: «Удачі в вашому розслідуванні».

Потім команда лондонських поліцейських вирушила за доказами в генеральну прокуратуру росії, де їм дали цілу пачку документів і розшифровок інтерв'ю. Однак, повернувшись в Лондон, вони так і не змогли виявити записану на відео російською стороною розмову з Луговим.

«Найбільш важливий матеріал цієї поїздки не потрапив в літак до Лондона. Сталося це випадково? Ні», - цитує газета начальника відділу розшукової поліції Клайва Тіммонса.

Поліцейські також заявили, що їх намагалися отруїти, так як після того, як їм запропонували чай в офісі генерального прокурора, у них почалися проблеми зі шлунком, пише Times.

Times також повідомляє, що канал Channel 4 покаже документальний фільм про те, як лондонська поліція розслідувала вбивство в Лондоні Олександра Литвиненка.

Олександр Литвиненко. Фото kavkazcenter.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.