​Підозрюваного у поширенні секретних документів США можуть засудити на 15 років, хоча в них не було актуальних даних

Щодо підозрюваного у витоку секретної інформації 21-річного Джека Тейшейри висунули звинувачення за двома пунктами: несанкціоноване зберігання та передача інформації про національну оборону та несанкціоноване вилучення та зберігання секретних документів або матеріалів, повідомляє «Голос Америки».

Під час короткого слухання Окружний суд США округу Массачусетс ухвалив рішення тримати підозрюваного під вартою до слухання щодо його затримання наступної середи.

Два закони, згадані у звинуваченні проти військовослужбовця Національної гвардії, звинуваченого в розголошенні секретних документів, стосуються захисту державної таємниці.

За їхнє порушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років, повідомили Тейшейрі у суді.

Президент Джо Байден закликав федеральні агентства посилити заходи безпеки після великого витоку секретних документів США.

«Поки ми все ще визначаємо важливість цих документів, я доручив нашому військовому та розвідувальному співтовариству вжити заходів для подальшого захисту та обмеження розповсюдження конфіденційної інформації, і наша команда національної безпеки тісно співпрацює з нашими партнерами та союзниками», — сказав Байден у заяві в п'ятницю, 14 квітня.

Міністр оборони США Ллойд Остін наказав «переглянути наші процедури доступу до розвідувальної інформації, підзвітності та контролю в рамках міністерства», щоб уникнути повторення подібних інцидентів.

Байден також вперше публічно похвалив ФБР за швидкий арешт підозрюваного.

«Я високо оцінюю швидкі дії, вжиті правоохоронними органами для розслідування та реагування на нещодавнє розповсюдження секретних документів уряду США», – сказав президент США у своїй п’ятничній заяві.

Підозрюваного у причетності до витоку секретних документів Пентагона у четвер заарештували федеральні слідчі, про це оголосив генеральний прокурор США Меррік Ґарланд.

Арешт стався після того, як Пентагон та інші державні служби заявили про початок слідства у цій справі та пошук особи, яка розповсюджувала таємну інформацію.

Президент США Джо Байден заявив у четвер, перебуваючи в Ірландії, що Сполучені Штати «наближаються» до пошуку відповідей щодо витоку секретних документів Пентагону. Він додав, що «не стурбований» розкриттям, бо там не було актуальних даних.

Фото Reuter



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Рашисты совершили два преступных удара по Харькову и Одессе, обстреляв баллистическими ракетами С-300 и Искандер жилые районы обеих городов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.