Опозиція вимагає покарати суддю за протиправне рішення, через яке було жорстоко побито активістів «Батьківщини»

sud solom

 
Об’єднана опозиція «Батьківщина» вимагає позбавити статусу судді та притягти до кримінальної відповідальності суддю Солом’янського райсуду, через неправосудну ухвалу якої було жорстоко побито активістку, яка розповсюджувала агітаційні матеріали «Батьківщини».


Нагадаємо, що 18 вересня в Солом’янському районному суді відбувся розгляд справи за позовом кандидата в народні депутати від Партії регіонів Максима Луцького до ВО «Батьківщина», в якому він вимагав заборонити розповсюдження Об’єднаною опозицією агітаційних матеріалів. Суддя Людмила Шереметьєва при розгляді справи за цим позовом винесла ухвалу, якою було накладено арешт на тираж друкованого матеріалу «Батьківщини», заборонено його розповсюдження та вилучено з обігу.

При винесені ухвали суддя Шереметьєва грубо порушила правила підвідомчості розгляду спорів, адже така справа мала б розглядатися Окружним адміністративним судом Києва. Більше того, ухвала не містить жодного обґрунтування доцільності забезпечення позову Максима Луцького.

Наступного дня невідомі, посилаючись на цю неправосудну ухвалу, зруйнували інформаційний намет Об’єднаної опозиції в Солом’янському районі, де розповсюджувалися агітаційні матеріали «Батьківщини», жорстоко побили дівчину-агітатора, яка працювала в наметі, а ввечері того ж дня довірена особа кандидата від опозиції Максим Шкуро, який теж захищав агітпродукцію, отримав кілька ножових поранень.

У цей же час Максим Луцький під час прямого ефіру в студії телеканалу ТВі зазначив, що саме він попросив людей зі свого штабу «піти до тих наметів (ВО «Батьківщини». – ред.) та зробити так, щоб вони перестали розповсюджувати листівки».

Об’єднана опозиція «Батьківщина» повідомляє, що її юристи успішно оскаржили ухвалу в апеляційній інстанції. Рішення судді вже скасовано, а провадження по справі закрито. Разом з тим, «Батьківщина» наголошує, що винесення цієї ухвали є не лише грубим порушенням норм процесуального права, а й свідчить про упередженість, політичну заангажованість та свідоме нехтування Людмилою Шереметьєвою обов’язками судді, передбаченими законодавством України.

Тому депутати Об’єднаної опозиції направили звернення до Вищої кваліфікаційної комісії суддів, Генерального прокурора України та Вищої ради юстиції про притягнення судді Людмили Шереметьєвої до дисциплінарної відповідальності та порушення проти неї кримінальної справи за постановлення суддею завідомо неправосудної ухвали. Об’єднана опозиція «Батьківщина» буде домагатися також притягнення Людмили Шереметьєвої до кримінальної відповідальності та позбавлення її статусу судді.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.