Столітні ліси «Пущі-Водиці» можуть стати кладовищем

lisi puscha

 
Сьогодні, 20 грудня 2012 року, на засідання Київради вдруге поспіль виносять питання щодо облаштування кладовища замість 23 га лісу заповідника «Пуща-Водиця».


До порядку денного пленарного засідання Київради включений проект рішення про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 22,86 га ритуальній службі спеціалізованого комунального підприємства «Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування» на Гостомельському шосе в Оболонському районі м. Києва для облаштування кладовища з будівництвом господарських будівель і споруд.

Безумовно, проблему нестачі кладовищ у столиці необхідно вирішувати, але ж не за рахунок знищення вікового лісу, який до того ж, є ландшафтним заказником «Пуща-Водиця».

До того ж, активісти ВК «Наступ» дізналися, що Святошинське лісопаркове господарство як землекористувач не надавало згоди на передачу цієї ділянки, а КП «Святошинське лісопаркове господарство» виступає категорично проти відведення майже 23 га лісу на Гостомельському шосе під облаштування кладовища.

Нагадаємо, що у Києві діє мораторій на видалення зелених насаджень і мораторій на зміну цільового призначення земель рекреаційного призначення. Згідно з чинним законодавством за викорчовування дерев у заказнику передбачено кримінальну відповідальність, а будь-яке виділення наділів на території лісу є незаконне, повідомляє прес-служба Всеукраїнського комітету «Наступ».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.