Столична екологічна інспекція відкликала безпідставно нараховані збитки на 25 млн грн

prok riev new

 
За втручання прокуратури Києва столична Державна екологічна інспекція відкликала претензії про сплату суб’єктами господарювання збитків, спричинених засміченням земельних ділянок, на загальну суму понад 25 млн грн.


Прокурорською перевіркою встановлено, що фахівцями Державної екологічної інспекції у м. Києві при проведенні розрахунків збитків використовувалася завищена нормативна грошова оцінка земельних ділянок, безпідставно нараховувалися збитки за зберігання відходів на асфальтовому покритті, без будь-якого підтвердження реального негативного впливу відходів на навколишнє природне середовище.

Як з’ясувалося, державним інспектором при проведенні розрахунку збитків, спричинених Бортницькою станцією аерації, було застосовано нормативну грошову оцінку земельної ділянки в розмірі 323 грн за 1 м2. Проте, на час проведення розрахунку грошова оцінка засміченої земельної ділянки складала 174 грн за 1 м2.

Фактично розмір збитків від засмічення землі Бортницькою станцією аерації складає 646 тис. грн. Натомість, за розрахунками екологічної інспекції внаслідок застосування завищеної грошової оцінки землі ці збитки незаконно визначені в розмірі майже 1,2 млн грн.

Державною екологічною інспекцією безпідставно були нараховані збитки КП ШЕУ Оболонського району за зберігання будівельних матеріалів та комунальних відходів на асфальтовому покритті, що не суперечить вимогам законодавства.

Крім цього, при проведенні перевірки та визначенні розміру збитків у всіх випадках фахівцями екологічної інспекції не відбиралися для дослідження проби ґрунту, повітря, що є обов’язковою умовою для з’ясування реального негативного впливу на навколишнє природне середовище.

За результатами перевірки прокуратура Києва внесла подання начальнику Державної екологічної інспекції в м. Києві, за результатами розгляду якого відкликані претензії суб’єктам господарювання на загальну суму понад 25 млн грн, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 7 посадовців контролюючого органу. Тим самим упереджено стягнення безпідставно нарахованих мільйонних санкцій, повідомляє відділ зв’язків із засобами масової інформації прокуратури міста Києва.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.