Суд заборонив забудову 1,5 га Дніпровської набережної у Києві

prok riev new

 
Київський апеляційний господарський суд підтримав позицію прокуратури Києва та залишив в силі рішення суду першої інстанції щодо скасування рішення Київради про передачу під забудову 1,5 га землі на Дніпровській набережній.


Рішенням Київради у 2003 році затверджено проект відведення земельної ділянки приватному підприємству «Олесь» для будівництва, експлуатації та обслуговування комплексу спортивно-оздоровчих споруд та підприємств громадського харчування на Дніпровській набережній між залізничним мостом та мостом ім. Патона.

У 2004 році Київрадою з ПП «Олесь» укладено договір оренди землі на 25 років. Як з’ясувалося, ПП «Олесь» у подальшому частину землі передав у суборенду ТОВ «Джигірі».

Прокурорською перевіркою встановлено, що земельна ділянка передана в оренду незаконно, оскільки проект її відведення не було погоджено з природоохоронними та санітарно-епідеміологічними органами, а також органом охорони культурної спадщини.

Крім цього, передана під забудову земельна ділянка на Дніпровській набережній входить до зони охоронюваного природного ландшафту, де будь-які будівельні роботи заборонено.

Господарським судом м. Києва рішення Київради щодо передачі землі під забудову на Дніпровській набережній визнано незаконним та скасовано.

Крім цього, рішенням суду визнано недійсним договір оренди земельної ділянки, укладений Київрадою з ПП «Олесь», а також договір суборенди землі з ТОВ «Джигірі», повідомляє відділ зв’язків із засобами масової інформації прокуратури міста Києва.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.