Деснянська РДА незаконно зносила МАФи київських підприємців

prokuratura obolon

 
Прокуратура Деснянського району Києва відкрила кримінальне провадження за фактом перевищення службових повноважень посадовцями Деснянської РДА, котрі самовільно демонтували МАФи та незаконно передали їх до комунального підприємства.


Прокурорською перевіркою встановлено, що працівники відділу контролю за благоустроєм Деснянської РДА упродовж листопада-грудня минулого року демонтували три МАФи на вул. Драйзера, вул. Маяковського, а також неподалік станції метро «Чернігівська».

Натомість, згідно з Правилами благоустрою міста Києва повноваження щодо демонтажу самовільно встановлених малих архітектурних форм та тимчасових споруд мають виключно КМДА та КП «Київблагоустрій».

До того ж, як встановлено перевіркою, посадовці РДА не попередили підприємця про примусовий демонтаж МАФів, як це передбачено законодавством, та не надали йому можливості добровільно прибрати тимчасові споруди.

Крім цього, як з’ясувалося, незаконно знесені МАФи посадовці Деснянської РДА віддали комунальному підприємству по утриманню зелених насаджень, з яким договір на зберігання тимчасових споруд райдержадміністрацією не укладався.

Як результат, підприємцю – власнику трьох тимчасових споруд, спричинено матеріальну шкоду на загальну суму 71 тис. грн.

Прокуратура району до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесла відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 365 КК України «Перевищення влади або службових повноважень».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено Деснянському райуправлінню міліції.

Нагадаємо, що у прокуратурі Деснянського району Києва діє телефон «гарячої лінії» 548-30-11, за яким можна звернутися до прокуратури з приводу незаконного втручання в господарську діяльність та тиску з боку органів державного контролю та міліції, повідомляє прес-служба прокуратури Деснянського району міста Києва.



Коментарі

  +1 #1 Тая 28 февр. 2013 г., 20:19:51
Давно пора позносити всі ці халабуди, а то зробили якийсь Шанхай із Києва. Могли б, то й небо заставили б цими кіосками. Я підтримую представників РДА. Молодці. А щодо кіосків, то дуже сумніваюсь, що у власника були документи на законне встановлення цих архітектурних форм. До речі, я вже вкотре звертаюсь до київської влади щодо знесення кіосків біля нашого будинку, що на вул Срібнокільська 1. Мені з 1551 надають офіційні відповіді, що протягом 3 місяців три кіоски приберуть. Вже давно термін закінчився, а кіоски мало того що не прибрали, а ще й доставили 2 штуки прямо на газон... Розвели біля них СВИНСТВО (повно сміття, пляшок від пива і т.п)., а поряд - дитячі майданчики. Ось воно справжнє обличчя нашої влади, керівників як міста, так і району. Обіцяти - обіцять ПАКРАЩЕННЯ, але чомусь усе дедалі гірше...

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.