Кличко: Ми вимагаємо дострокових виборів Президента і парламенту на основі нинішніх законів

klichko shevchenko

 
«УДАР» вимагає дострокових виборів Президента і парламенту на основі нинішніх законів. Про це заявив лідер фракції  «УДАР» Віталій Кличко під час акції «Вставай, Україно!» у столичному парку ім. Тараса Шевченка, повідомляє прес-служба політичної партії "УДАР Віталія Кличка".


«На сьогодні немає більшості в парламенті. Немає більшості і в опозиції. Як вийти з цього глухого кута? Цивілізована відповідь – дострокові вибори. І Президента, і парламенту. На підставі існуючих законів», - наголосив Віталій Кличко.

Лідер «УДАРу» зазначив, що влада тисне на українців, їхні права і їхній бізнес через суди та прокуратуру.

«На сьогодні мільйони українців не бачать світла в кінці тунелю. Мільйони українців не мають роботи. Мільйони українців шукають кращої долі за кордоном, тому що немає ніяких перспектив. 75% молодих людей мріють жити за кордоном. Про яке майбутнє ми можемо говорити? Я впевнений, що кожен з нас, хто прийшов сюди, хоче висловити свою громадянську позицію - не жити в країні, в якій ми залежні від однієї людини, а жити в демократичній країні, де є достойна заробітна плата, достойна робота і пенсія, високі стандарти життя. Ми всі хочемо впевнено дивитися в завтрашній день. Я переконаний, що кожного дня до нас буде приєднуватися все більше людей. Ми боремося не за гроші, не за привілеї і преференції, а за майбутнє України. І я впевнений, що в нашій боротьбі ми зможемо перемогти, але тільки разом», - підкреслив Віталій Кличко.

Він також привітав всіх присутніх зі святом Благовіщеня.

«Сьогоднішній день приніс нам гарні новини - наш друг Юрій Луценко на волі, і він приєднується до нас. Але жодна країна не може назватися демократичною, доки в ній є політичні в’язні. Наше завдання – щоби Юлія Тимошенко і інші політики, які ув'язнені за свої переконання, вийшли на волю. Щоб жодного політв’язня в Україні не залишилося», - наголосив лідер  «УДАРу».

Учасники акції опозиційних сил за участі депутатів місцевих рад також ухвалили резолюцію, яка складається з 7 пунктів. Опозиція вимагає:

1. Прийняти на засіданнях місцевих рад, депутатами яких є представники опозиційних сил, рішення щодо невизнання та невиконання на території цих рад "законів", "постанов" та інших рішень, ухвалених під час спроби узурпації влади 4 квітня.

2. Внести у порядок денний Верховної Ради законопроекти, які були нібито "ухвалені" 4 квітня 2013 року на так званому виїзному засіданні парламенту, та розглянути їх на легітимному пленарному засіданні парламенту згідно з регламентом.

3. Не допустити проведення так званого референдуму, який має на меті продовження президентських повноважень Віктора Януковича.

4. Негайно призначити вибори Київського міського голови та Київської міської ради на червень 2013 року.

5. Скасувати антинародну пенсійну реформу, як того вимагає більшість громадян України.

6. Відправити у відставку Уряд Азарова, який призвів до глибокої соціально-економічної кризи в Україні.

7. Оголосити проведення всеукраїнської акції протесту «Вставай, Україно!» в Києві у День Європи, 18 травня 2013 року з вимогою провести дострокові президентські вибори після усунення від влади Президента Януковича як головного узурпатора влади та порушника Конституції України.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.