У Києві оголошено вирок 12 членам банди квартирних шахраїв

prok riev new

 
Столична прокуратура підтримала державне обвинувачення у резонансній кримінальній справі стосовно 12 членів ОЗГ, які з використанням підроблених документів продавали житло киян, а також закладали його у банки під мільйонні кредити. Збитки, завдані квартирними шахраями, склали майже15 млн гривень. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі прокуратури Києва.


Злочинна група діяла на території столиці упродовж 2008-2009 років. Зловмисники підшукували квартири, які здавалися в оренду, і в подальшому, зловживаючи довірою власників, під різними приводами одержували від них копії правовстановлюючих документів на житло.

Згодом, шахрайським шляхом злочинці виготовляли оригінали цих документів, за якими продавали помешкання іншим громадянам.

У такий спосіб шахраї реалізували 3 квартири у різних районах столиці, привласнивши близько 6,7 млн гривень.

Крім того, за подібною схемою зловмисники ошукали й декілька столичних банків. Підставні особи, виконуючи вказівки жінки-організатора ОЗГ, надавали до фінустанов підроблені правовстановлюючі документи на житлові приміщення і в подальшому отримували під заставу цього майна грошові кредити. Загальна сума збитків, завдана банківським установам, складає близько 8 млн гривень.

За результатами досудового слідства, яке проводив слідчий відділ прокуратури міста Києва, учасникам було пред’явлено обвинувачення у підробленні документів (ст. 358 КК України) та шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах (ст.190 КК України).

Після тривалого судового розгляду суд погодився з доводами державного обвинувачення, визнав усіх фігурантів кримінальної справи винними у скоєнні вказаних злочинів та засудив організатора злочинної групи до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Ще десятеро членів ОЗГ отримали від 5 до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна в залежності від ролі, яку вони виконували в шахрайській схемі. Одна особа відбуватиме умовний строк.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.