Керівника столичного підприємства засудили за безпідставну невиплату заробітної плати

prokuratura obolon

 
Солом’янський районний суд Києва оголосив вирок директору ТОВ «Енергосталь», котрий близько півроку умисно та безпідставно не виплачував заробітну плату працівникам підприємства. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі прокуратури Солом’янського району міста Києва.


Прокурорською перевіркою встановлено, що на столичному підприємстві, що займається розповсюдженням продукції з металу, упродовж 2012 року - початку 2013 року виникла заборгованість із виплати заробітної плати працівникам у сумі понад 60 тис. гривень.

Як з’ясувалося, на банківських рахунках вказаного товариства були наявні грошові кошти, однак його керівництво спрямувало їх не на виплату заробітної плати підлеглим, а на оплату комунальних послуг, купівлю товарів та інші не першочергові потреби.

У зв’язку з грубим порушенням законодавства про оплату праці стосовно директора ТОВ «Енергосталь» було розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 175 КК України («Невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат»).

Вироком Солом’янського райсуду Києва посадовця визнано винним у вчиненні вказаного кримінального правопорушення та призначено покарання  у виді одного року позбавлення волі з іспитовим строком на один рік.

Крім того, суд позбавив засудженого права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків строком на один рік.

Додатково:

У ході досудового та судового слідства керівник підприємства вже погасив більшу частину заборгованості із виплати зарплати на суму майже 40 тис. гривень.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.