Прокуратура притягнула до відповідальності 36 посадовців столичної Держфінінспекції

prok riev new

 
За результатами перевірки, проведеної прокуратурою Києвав  Державній фінінспекції м. Києва, за неналежне виконання своїх обов’язків до  відповідальності притягнуто 36 працівників, у тому числі двох високопосадовців зазначеного органу контролю.

Про це повідомив прокурор відділу захисту фінансово-економічних інтересів держави столичної прокуратури Дмитро Вербицький, передають «Конфлікти і закони».


Так, за словами Д. Вербицького, під час прокурорської перевірки встановлені численні порушення посадовцями фінінспекції вимог Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю», зокрема під час проведення ревізій та вжиття заходів реагування.

«Як приклад, ще у 2011 році ДФІ в м. Києві провела ревізією фінансово-господарської діяльності одного з Національних музеїв столиці. У ході ревізії були виявлені фінансові порушення, що призвели до втрат  на суму 5,5 млн гривень. Проте, посадовцями інспекції не було вжито заходів до усунення вказаних порушень та відшкодування до державного бюджету цих коштів, - розповів прокурор.

Окрім того, службовці столичної ДФІ лише через 2 роки після виявлення фінансових порушень в діяльності держпідприємства, яке працювало у сфері туризму, звернулися до прокуратури Києва з листом про ініціювання позову про відшкодування бюджету завданих збитків у сумі понад 300 тис. грн.

«Проте, внаслідок затягування фінінспекторами вирішення вказаного питання пред’явити позов не з’явилось можливим, відтак ці втрати також не були відшкодовані», - зазначив Д.Вербицький.

Для усунення вказаних порушень прокуратура внесла подання керівнику ДФІ в м. Києві. За результатом розгляду документу до відповідальності притягнуто 36 посадовців, у тому числі двох заступників керівника зазначеного органу контролю, пред’явлено позовів про відшкодування до бюджету майже 52 млн гривень, надіслано вимоги про усунення порушень на 30 млн гривень.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.