​У Києві затримали двох молодиків, які скоювали тяжкі напади на жінок

Товариші грабували та обкрадали жінок, із якими знайомилися через Інтернет. Одну зі своїх жертв – зґвалтували. Нині зловмисники перебувають у слідчому ізоляторі. Досудове розслідування триває.


Як повідомляє прес-служба Нацполіції Києва, серед ночі потерпіла звернулася до екіпажу поліції охорони із повідомленням, що її щойно зґвалтували. Правоохоронці доставили жінку до Деснянського управління поліції, де вона написала заяву. Поліцейські провели з нею першочергові слідчі дії, направили потерпілу на судово-медичну експертизу і розпочали пошуки зловмисників. Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли за фактом зґвалтування.

За розповіддю 33-річної мешканки Києва, зі зловмисником вона познайомилася на сайті в мережі Інтернет, поспілкувалася - і погодилася на рандеву. На зустріч прийшов приємний чоловік, якому на вигляд приблизно 30 років, у діловому одязі. Вони відпочивали у кафе, потім, автомобілем його товариша, перемістилися в інший розважальний заклад. А вночі нові знайомі завезли її до парку і змусили вступити у статеві зносини. При цьому жінку залякували побиттям, душили, погрожували ножем. Після задоволення своєї пристрасті кавалер ще й пограбував свою жертву – відібрав золотий ланцюжок та 2500 гривень.

Начальник Деснянського управління поліції Олександр Косовський розповів: «Працівники поліції провели оперативно-розшукові заходи та через деякий час встановили інтернетного залицяльника. Затримали його у кафе із новою подругою. Ним виявився 34-річний уродженець Київської області, раніше судимий за грабіж та умисне вбивство. У минулому за тяжкий злочин він отримав 14 років позбавлення волі, але звільнився з місць позбавлення волі на три роки раніше».

Згодом, після проведення слідчих дій та аналізу скоєних у столиці злочинів, а також перевірки підозрюваного щодо їх вчинення, правоохоронці отримали обґрунтоване припущення, що чоловік вчинив кілька крадіжок у жінок, попередньо пригостивши потерпілих напоями зі снодійним, грабунок та розбійний напад. На початку зловмисник діяв сам, а згодом - із товаришем.

Так, до чергової частини Оболонського управління поліції надійшла заява від 33-річної мешканки Київської області про те, що двоє наглядно знайомих чоловіків пограбували її, пригрозивши ножем.

Жінка теж познайомилася зі своїм кривдником через Інтернет, і це було їхнє друге побачення. Вони відпочивали у кількох кафе за містом, але згодом дівчині стало зле, тож попросила, щоби її відвезли додому.

Через деякий час за ними приїхав товариш нового знайомого - і вони поїхали у напрямку Києва.

Згодом водій зупинив автомобіль у лісосмузі. Приставивши до горла дівчини ніж, чоловіки забрали у неї золоті прикраси, мобільний телефон та 450 гривень. Після цього зловмисники висадили її з автомобіля та поїхали у невідомому напрямку.

За даним фактом слідчий відділ Оболонського управління поліції розслідував кримінальне провадження за ч. 2 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України.

Іншого зловмисника – 35-річного киянина, який грав роль друга-таксиста, правоохоронці теж встановили та затримали.

Олександр Косовський додав: «За подання слідчих суд арештував обох чоловіків. Їм оголошені підозри у скоєнні кількох злочинів. Наразі триває збір доказів їхньої протиправної діяльності».

Загалом кримінальне провадження розслідується за ст. 152 (Зґвалтування), 153 (Задоволення статевої пристрасті неприродним способом), 185 (Крадіжка), 186 (Грабіж), 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Чоловікам загрожує до 10-ти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Фото прес-служби Нацполіції Києва



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.