​У Києві затримали угонщика, який викрав авто за допомогою евакуатора

Зловмисник за допомогою підробленого технічного паспорту обдурив водія спецтранспорту і той перевіз чужий автомобіль до гаражного кооперативу. Матеріали кримінального провадження направлені до суду.


Як повідомляє прес-служба Нацполіції Києва, до Солом’янського управління поліції звернувся 54-річний власник «KIA Sportage» з повідомленням про те, що зник його автомобіль, який він залишив на проспекті Комарова.

Правоохоронці зареєстрували подію та розпочали кримінальні провадження за ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) та за ч. 1 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Майновий збиток становить 324 тисячі гривень.

Слідчо-оперативна група дослідила місце події, опитала місцевих мешканців та співробітників фірм і магазинів, що знаходяться поряд із місцем скоєння злочину.

Оперативники провели комплекс оперативно-розшукових заходів і встановили, що «KIA» вивезли за допомогою евакуатора. За два дні працівники карного розшуку територіального управління та Головного управління столичної поліції встановили місцезнаходження викраденого автомобіля - у боксі одного з гаражних кооперативів міста, де затримали чоловіка, якого обґрунтовано підозрювали у скоєнні цього злочину. Це 25-річний уродженець Запорізької області, раніше не судимий. Крім того, зловмисник якраз запросив майстра СТО, який мав виготовити «загублений» від автомобіля ключ.

Під час огляду правоохоронці вилучили викрадений «KIA Sportage», стартовий пістолет та автомобіль, який використовував чоловік.

Після проведення експертиз та збору доказової бази матеріали кримінального провадження із обвинувальним висновком направлені до суду для обрання покарання зловмиснику. Йому загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Фото прес-служби Нацполіції Києва



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.