​​У Києві затримали групу злочинців, які вимагали у підприємця більше мільйона доларів

Як повідомляє прес-служба Нацполіції Києва, троє чоловіків намагалися заволодіти коштами киянина в обмін на нерозголошення нібито компрометуючої його інформації.


Працівники столичного главку поліції та Національної поліції разом із представниками військової прокуратури спочатку затримали двох фігурантів, 1950 та 1958 років народження. Це відбулося біля столичного ресторану після передачі першої частини грошей – 500 тисяч доларів США. У цей час за підтримки місцевих колег-оперативників на виході із торгового центру у місті Запоріжжя затримали їхнього співучасника, 1972 року народження.

Як повідомив начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко, документування злочинної діяльності відбулося в рамках реалізації матеріалів досудового розслідування, розпочатого за ознаками ч. 2 ст. 189 (Вимагання) та ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

«Група осіб шляхом погроз фізичної розправи вимагали у місцевого підприємця грошові кошти у сумі більше мільйона доларів, які нібито призначалися високопосадовцям Генеральної прокуратури України. Потерпілий із відповідною заявою звернувся до поліції – і ми встановили, що заволодіти грішми бізнесмена намагаються мешканці столиці. Двоє з них займаються адвокатською діяльністю, а третій фігурант керує громадською організацією, має судимість і на теперішній час знаходиться в статусі підсудного у справі вбивства чоловіка», - розповів Андрій Крищенко.

У ході проведення обшуків у будинках, квартирах, автомобілях фігурантів було виявлено та вилучено: мобільні телефони, сім-картки, ноутбуки, флеш-накопичувачі, закордонні паспорти, документи (юридичні та на право власності), свідоцтва, договори, рішення, ухвали та зброю травматичної дії.

Наразі із цим кожному із трьох фігурантів оголошено про підозру у вчиненні вказаних злочинів, вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання, вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Військова прокуратура розслідує кримінальне провадження ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Фото прес-служби Нацполіції Києва



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.