​Поліція Києва затримала підозрюваного у вбивстві, який був у розшуку майже півроку

Потерпілого із ножовими пораненнями і без документів знайшли поряд із дитячим майданчиком у мікрорайоні Новобіличі. Його особисті дані вдалося встановити за допомогою ЗМІ. А після проведення слідчих дій правоохоронці встановили особу підозрюваного, який довгий час переховувався від слідства, повідомляє прес-служба Нацполіції Києва.


У лютому 2017 року до чергової частини столичної поліції зателефонував киянин із повідомленням: на вулиці Олевській лежить чоловік із тілесними ушкодженнями.

Слідчо-оперативна група провела огляд місця події. На тілі потерпілого виявили 18 поранень. Жодних речей чи документів, які б допомогли встановити його особу, поряд не знайшли. Місцеві мешканці теж не змогли повідомити інформацію щодо загиблого: чоловіка раніше не бачили.

Начальник відділення розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров’я особи, слідчого відділу Святошинського управління поліції Євген Бреус розповів:

«Згідно із висновком судово-медичної експертизи, смерть чоловіка настала від численних колото-різаних поранень та пошкодження внутрішніх органів. Відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань, а відтак розпочали кримінальне провадження за статтею 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України».

Правоохоронці розглядали кілька версій вчиненого злочину, призначили судові експертизи, проводили оперативно-розшукові заходи. Але за тиждень не отримали бажаного результату – особу загиблого не встановили. І тоді звернулися за допомогою до засобів масової інформації.

Подивившись сюжет на телебаченні, 63-річна пенсіонерка повідомила слідчим, що невідомим може бути її знайомий – 46-річний киянин, який тиждень тому пішов із дому і не повернувся. Киянка надала контакти його матері.

72-річна жінка впізнала у потерпілому свого 46-річного сина і розповіла про його друга дитинства, який останнім часом мешкав у їх квартирі, але наступного дня після зникнення чоловіка пішов і більше не повертався. Пенсіонерка згадала, що товариші поїхали на підробіток на масив Новобіличі. Але вночі повернувся лише їх гість із поясненням, що син киянки десь п’яний спить. Вранці чоловік пішов і зачинив стареньку у помешканні, а повернувся лише пізнім вечором. Коли пенсіонерка почала цікавитися сином, він штовхнув її і втік.

Після проведення слідчих дій правоохоронці мали намір поспілкуватися із товаришем загиблого, але чоловік переховувався, тож його оголосили у розшук. Днями працівники карного розшуку затримали зловмисника.

Уже встановлено, що 47-річний уродженець Черкаської області під час сварки вбив ножем свого товариша. Киянин раніше оформив кредит на 3000 гривень, який вони разом витратили. Коли настав час віддавати, між чоловіками виникли суперечки. Того дня товариші поїхали на Новобіличі, киянин отримав гроші від знайомих. Потім чоловіки випивали і посварилися.

Зловмисник розповів правоохоронцям, що конфлікт виник через гроші, які вони мали отримати від продажу дачного будинку потерпілого. Нібито під час свари киянин схопився за ніж, а він його забрав і вдарив свого опонента. Ці свідчення будуть перевірені під час слідчих дій.

Після вчиненого злочину черкащанин не лише повернувся додому до загиблого і спав на його ліжку, а й викрав мобільний телефон, нетбук та паспорт киянина, а також документи на дачну ділянку із будинком. Він спробував терміново продати чуже житло, але оборудка зірвалася. Після сварки із матір’ю загиблого чоловік мешкав у різних місцях, зазвичай із особами без постійного місця проживання.

Мобільний телефон потерпілого поліцейські вилучили у 56-річного мешканця столиці. Він пояснив, що придбав телефон на ринку у чоловіка, з яким випивав горілку. Згодом він впізнав у затриманому продавця гаджета.

«Досудове розслідування зараз проводиться за фактами умисного вбивства, крадіжки та викрадення документів. Підозрюваного затримали. Святошинським судом йому обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі», - зазначив Євген Бреус.

Фото прес-служби Нацполіції Києва



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.