​У Києві відбулися дві спроби рейдерського захоплення

Вчора група невідомих намагалася захопити квартиру місцевого жителя на Печерську. А сьогодні у Дарницькому районі столиці правоохоронці відбили спробу здійснити захоплення спорткомплексу. Столична поліція затримала учасників протиправних дій та розпочала кримінальні провадження, повідомляє прес-служба Нацполіції Києва.


До поліції надійшло повідомлення, що на вулиці Печерський узвіз невідомі вибили двері та потрапили до сусідньої квартири, звідки виносять речі. За вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група районного управління та екіпажі патрульних.

Поліцейські з'ясували, що за це помешкання триває суперечка щодо права власності.

За словами 52-річного господаря, захоплення сталося, коли він вийшов з оселі в особистих справах. Крім того, додав, що його квартирою шахрайським шляхом заволодів інший власник та за цим фактом прокуратура проводить розслідування за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

На час приїзду поліції у помешканні знаходилося 8 осіб, у тому числі 2 адвокати. Невідомі пояснили, що вони уклали договір оренди нібито з новим власником квартири та у такий спосіб намагалися потрапити до приміщення.

Усі чоловіки – мешканці столиці та Київської області віком від 19-ти до 36-ти років. Їх затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі Печерського управління поліції кваліфікували подію за двома статтями Кримінального кодексу України - ч. 1 ст. 356 (Самоправство) та ст. 15 ч. 3 ст. 185 (Замах на крадіжку, поєднану з проникненням у житло).

Сьогодні київські правоохоронці також втрутилися у ситуацію, яка склалася навколо спортивного комплексу, розташованого на вулиці Бориспільській у Дарницькому районі.

Група невідомих осіб принесла до центрального входу закладу автомобільні шини та почала встановлювати намети. Отримавши цю інформацію, за адресою розташування комплексу відразу виїхали екіпажі патрульних, слідчо-оперативна група територіального управління поліції та полк поліції особливого призначення.

На місці було встановлено, що даний конфлікт виник між власниками приміщення.

Коли окремі активісти побачили, що всередині спортклубу невідомі облаштовують барикади, вони застосували газ, а потім підпалили шини. Після цього учасники акції організували імпровізований мітинг, де виступили тренери та батьки дітей, котрі розповіли про діяльність клубу та незаконність дій осіб, які знаходяться всередині.

Для врегулювання конфлікту правоохоронці вивели з приміщення комплексу 62 чоловіки, яких доставили до районного управління поліції для з’ясування їх анкетних даних та всіх обставин інциденту.

Слідчі Дарницького УП ГУНП у м. Києві розпочали кримінальне провадження за ст. 206-2 (Протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації) Кримінального кодексу України.

На цей час ситуація спокійна та контрольована. Правоохоронці продовжують нести службу навколо споруди з метою недопущення порушень публічного порядку.

«Правоохоронці вкотре попереджають про недопустимість силового вирішення спірних господарських питань, оскільки вони мають відбуватися виключно у встановленому законом порядку, а саме шляхом звернення до суду та на підставі рішення виконавчої служби. Ми продовжуємо стояти на заваді рейдерських захоплень, а правопорушники будуть відповідати за свої дії перед законом», - наголосив начальник Головного управління Національної поліції у м. Києві Андрій Крищенко.

Фото прес-служби Нацполіції Києва



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.