​Кандидат у депутати до Київради подала до Верховного Суду позов проти Зеленського за незаконну агітацію

Допоки більшість представників різних партій обговорювали незаконні ініціативи Володимира Зеленського відносно проведення антиконституційного опитування у день виборів, а інші - пропонували у день виборів або викликати поліцію, якщо на дільницях побачать волонтерів з незаконним опитуванням, або перевертати столики, не вчиняючи фізичної шкоди, кандидат у депутати до Київської міської ради від політичної партії «Громадянський рух «ХВИЛЯ» Наталія Новак звернулась до Верховного Суду із позовною заявою, в якій просить суд:


- Визнати протиправними дії Президента України Зеленського Володимира Олександровича щодо участі у передвиборній агітації на чергових місцевих виборах 25 жовтня 2020 року шляхом оприлюднення 13.10.2020, 14.10.2020, 15.10.2020, 16.10.2020 відео звернень про проведення загальнонаціонального опитування суспільства 25 жовтня 2020 року;

- Зобов'язати Президента України Зеленського Володимира Олександровича утриматись від участі у передвиборній агітації на чергових місцевих виборах 25 жовтня 2020 року шляхом вчинення будь-яких дій, спрямованих на проведення загальнонаціонального опитування 25 жовтня 2020 року. Також вона запропонувала усім, хто вважає, що його права теж порушено, долучитися до справи в якості третіх осіб.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Фейсбук. Кандидатка пише:

«Учора я, як кандидат у депутати до Київської міської ради від політичної партії «Громадянський рух «ХВИЛЯ», звернулась до Верховного Суду із позовною заявою, в якій прошу суд:

- Визнати протиправними дії Президента України Зеленського Володимира Олександровича щодо участі у передвиборній агітації на чергових місцевих виборах 25 жовтня 2020 року шляхом оприлюднення 13.10.2020, 14.10.2020, 15.10.2020, 16.10.2020 відео звернень про проведення загальнонаціонального опитування суспільства 25 жовтня 2020 року;

- Зобов'язати Президента України Зеленського Володимира Олександровича утриматись від участі у передвиборній агітації на чергових місцевих виборах 25 жовтня 2020 року шляхом вчинення будь-яких дій, спрямованих на проведення загальнонаціонального опитування 25 жовтня 2020 року.

Вважаю, що своїми діями Президент порушив не тільки мої права, як учасника виборчого процесу, а й права багатьох інших учасників, як політичних партій, так і окремих кандидатів, а також виборців, скориставшись своєю посадою, перевищивши свої повноваження та втрутившись у виборчий процес. Президент через незаконне опитування намагається здійснювати вплив на волевиявлення виборців. Тому всі, хто вважає, що його права порушено, може долучитися до справи в якості третіх осіб».

Фото з відкритих джерел



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.