У НАТО сподіваються, що Київ якнайшвидше прибере камінь спотикання у відносинах

fog

 
Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен сподівається, що політичне керівництво України якнайшвидше вирішить питання щодо ув'язнених екс-прем'єра України Юлії Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка з метою продовження співпраці з альянсом. 

"Я думаю, що в майбутньому є потенціал для ще тіснішої співпраці, але є й одна велика проблема - це те, що ми розцінюємо як політично мотивовані судові переслідування лідерів опозиції в Україні", - сказав Андерс Фог Расмуссен в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна". 

Відповідаючи на репліку, що цей чинник став причиною перенесення візиту в Україну Північноатлантичної ради (САС), яка могла відбутися цього року орієнтовно влітку, генеральний секретар НАТО пояснив, що у зв'язку з цим "було надано загальну оцінку поточній ситуації". 

"Немає сенсу приховувати, що справи Юлії Тимошенко та Юрія Луценка є для нас предметом занепокоєння. Взаємні зобов'язання поважати верховенство права, права людини - це також частина нашого особливого партнерства. Я вважаю ці справи основними каменями спотикання в наших відносинах, тому я закликав політичне керівництво України вирішити це питання якнайшвидше", - заявив Андерс Фог Расмуссен. 

Відповідаючи на запитання, що стане для НАТО чітким сигналом про те, що відносини можуть повернутися в колишнє русло, і візит САС таки відбудеться, генеральний секретар НАТО наголосив, що стосовно цього візиту "необхідно брати до уваги багато моментів, зокрема той факт, що у нас дуже щільний графік". 

"Але зрештою, і дозвольте мені бути дуже відвертим у цьому плані, я думаю, що звільнення Юлії Тимошенко буде одним із важливих елементів. У цілому, я думаю, що важливим елементом для подальшого розвитку нашого особливого партнерства є відданість України реформам, реформам судової та правової систем", - упевнений Андерс Фог Расмуссен. 

"НАТО розглядає Україну як важливого партнера, хоча нині у нас також є і занепокоєння. Я сподіваюся, що політичне керівництво України знає про це і зробить усі необхідні кроки, щоб усунути цей камінь спотикання", - висловив сподівання генеральний секретар НАТО, повідомляє tymoshenko.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.