​Вперше Тіллерсон в якості держсекретаря висловився жорстко щодо росії

США обіцяють не знімати санкцій щодо росії і закликають Україну посилити боротьбу з корупцію, захистити антикорупційні агенції та подвоїти зусилля із запровадження реформ. Про це у п’ятницю заявив державний секретар США Рекс Тіллерсон у Брюсселі під час засідання Комісії Україна-НАТО, повідомляє «Голос Америки».


Держсекретар заявив, що санкції США щодо росії залишатимуться в силі, допоки москва не змінить поведінку, через яку їх було запроваджено. Він поклав відповідальність за виконання Мінських угод на москву. Тіллерсон закликав росію вплинути на сепаратистів, щоб зупинити насильство у Східній Україні, покінчити з атаками на спостерігачів ОБСЄ та дозволити міжнародним моніторинговим місіям виконувати їхню роботу.

Вперше Рекс Тіллерсон в якості держсекретаря США висловився настільки жорстко щодо росії. «москва має зрозуміти, - сказав він, - що нема причин для виконання політичних аспектів Мінських угод, допоки не буде помітним покращення ситуації щодо безпеки у Східній Україні».

Тіллерсон запевнив, що «санкції щодо Криму залишатимуться в силі, допоки росія не поверне Україні контроль над півостровом».

За словами держсекретаря, «навіть перед лицем агресії з боку росії, Україна досягла чималого успіху у внутрішній політиці. Ми вітаємо недавні реформи, включаючи зусилля щодо боротьби з корупцією і запровадження необхідних реформ для задоволення умов МВФ».

Проте, Тіллерсон закликав український уряд подвоїти зусилля із запровадження реформ, зокрема викорінити корупцію, збільшити прозорість судової системи, посилити роботу банківського сектору, а також провести реформу управління і приватизації державних підприємств.

Рекс Тіллерсон заявив про необхідність подальшої підтримки України на шляху реформ.

«Немає сенсу Україні боротися за своє тіло на Донбасі, якщо вона втрачає свою душу в корупції. Антикорупційні інституції треба підтримувати, захищати та забезпечувати ресурсами», - завив Рекс Тіллерсон.

Він заявив, що Сполучені Штати будуть продовжувати підтримувати Україну в цих зусиллях. Держсекретар нагадав, що з початком кризи США виділили більше $600 млн допомоги Україні в сфері безпеки.

«Російська агресія в Україні продовжується. Це засідання явно свідчить про політичну підтримку України з боку НАТО», - заявив Рекс Тіллерсон. Він закликав союзників зберігати єдність щодо санкцій проти росії і фінансово підтримати фонди в рамках Україна-НАТО.

«Ми стоятимемо разом з Україною у той час, як вона захищатиме свою суверенну територію, зміцнюватиме свою економіку і продовжуватиме реформи. Як наголосив президент Трамп, кожна країна має право визначати своє власне майбутнє, і ми повинні допомогти українському народові забезпечити це священне його право», - заявив державний секретар США Рекс Тіллерсон на засіданні у Брюсселі Комісії Україна-НАТО.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.