​Трамп перелякався перерахунку голосів у трьох ключових штатах і назвав це «шахрайством»

Новообраний президент Дональд Трамп назвав ініціативу Зеленої партії перерахувати голоси у трьох ключових штатах «шахрайством», у той час як штаб Клінтон оголосив, що приєднується до кампанії по перерахунку у Вісконсині, повідомляє «Голос Америки».


«Це шахрайство з боку Зеленої партії, оскільки поразка вже була визнана, і результати цих виборів треба поважати, а не оспорювати та нехтувати ними, що саме робить Джил Стайн», - заявив новообраний президент Дональд Трамп.

Юрист виборчої кампанії Клінтон Марк Еліас зазначив в суботу в повідомленні на сайті Medium.com, що рішення приєднатися до перерахунку голосів в штаті Вісконсін прийнято після того, як команда Клінтон отримала сотні звернень з проханням це зробити. Еліас підтвердив, що запити спонукали команду демократичного кандидата почати розслідування на предмет того, чи існувало «втручання ззовні» у вибори 8 листопада.

За словами Еліаса, не виявлено ніяких «доказів злому або зовнішніх спроб змінити технологію голосування, які дають підстави для дій». Але через незначну перевагу в голосах в поєднанні з явним іноземним втручанням в президентську кампанію, було прийнято рішення переконатися в тому, що зовнішнього втручання не було. Штат повинен виконати федеральну вимогу закінчити перерахунок до 13 грудня.

Раніше в п'ятницю Стейн розмістила на своєму сайті інформацію про те, що її прихильники зібрали 5 млн доларів на проведення перерахунку голосів та інші пов'язані з цим витрати в штатах Вісконсін, Мічиган і Пенсільванія. За її словами, загальна вартість усіх трьох перерахунків складе до 7 млн доларів.

Юрист виборчої кампанії Клінтон заявив, що штаб Клінтон також візьме участь в перерахунку голосів в штатах Мічиган і Пенсільванія, якщо ці перерахунки будуть організовані.

Експерти кажуть, що немає практично ніяких шансів, що результати виборів будуть скасовані. Але з перевагою Клінтон в загальнонаціональному голосуванні, що перевищила два мільйони голосів, перерахунки можуть посилити дебати з приводу легітимності несподіваної перемоги Трампа.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.