Лист Кузьміна до Сенату США – це вендета режиму, що мститься Тимошенко

senat kuzmin

 
«Відкритий лист» заступника генерального прокурора України Рената Кузьміна до Сенату США є свідченням непрофесійності його автора та є черговою спробою зганьбити Юлію Тимошенко у світі. 


Про це заявив заступник голови партії «Батьківщина», колишній віце-прем’єр-міністр України Григорій Немиря, повідомляє byut.com.ua.

«Юридична мова часто є важкою і незрозумілою, але іноді юридичні фрази формулюють думку вкрай чітко. Однією з таких фраз є «res ipsa loquitur» - «говорить само за себе». Звичайно, останній «відкритий лист» заступника генерального прокурора України Рената Кузьміна до Сенату США говорить сам за себе, тому що він виявляє не лише його непрофесіоналізм як прокурора, але й вендету, яку оголосив режим, чиєю відданою довіреною особою він є, - зазначив Немиря.

За словами Немирі, Кузьмін у листі до Сенату США порушує норми «Проекту кодексу професійної поведінки Міжнародної асоціації прокурорів», зокрема, пункт 5, який вимагає, щоб прокурор «поважав фундаментальні права підозрюваного і звинуваченого на справедливий суд», однак у своєму листі Кузьмін чітко називає Тимошенко винною у завданні тяжкої і непоправної шкоди своїй країні.

Також Немиря звернув увагу на те, що пункт 9 вказаного кодексу вимагає, щоб прокурор «був послідовним, неупередженим, об’єктивним і незалежним». «Але як може підтримувати неупередженість прокурор, який їздить по світу, обвинувачуючи Тимошенко, який пише публічні і відкриті листи до законодавчих органів на кшталт Сенату США, який використовує публічні платформи, щоб зганьбити людину, проти якої він висунув кримінальні звинувачення?», - запитує Григорій Немиря.

«Кузьмін настільки очевидно упереджений, що він, по суті, звинувачує уряд США в тому, що той перешкоджає встановленню справедливості, відмовляючись співпрацювати в рамках його прокурорської кампанії проти колишнього Прем’єр-міністра Тимошенко. Більше того, його пропозиція представити так звані «докази» проти Тимошенко у будь-якому суді або публічних засобах інформації також є порушенням професійних стандартів прокурора, адже будь-який прокурор, зацікавлений у верховенстві права, представляє докази в суді, який діє за нормами права, де обвинувачений має можливість провести перехресний допит або спростувати їх. Але звичайно, беручи до уваги досвід попереднього судового процесу над Тимошенко, їй відмовляють і в цьому основоположному аспекті правосуддя», - наголосив він.

«Лист Кузьміна – ще одне підтвердження судової вендети, яку оголосив уряд президента Віктора Януковича не лише Юлії Тимошенко, але й усім тим, хто прагне захистити свободу в Україні. Те, що він просто спробував подібними брехливими шляхами вплинути на думку американців, демонструє зневагу, яку виявляють українські правителі до справжніх демократичних представників», - сказав Григорій Немиря.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.