Сенатор США закликає звільнити Юлію Тимошенко

kardin

 
Під час дебатів у Конгресі США Голова Гельсінської Комісії, сенатор Бенджамін Кардін закликав українську владу вирішити справу колишнього Прем‘єр-міністра України Юлії Тимошенко.


«Справа Тимошенко є важливою ілюстрацією регресу в Україні щодо дотримання прав людини, демократії і верховенства права після того, як вона програла Януковичу на президентських виборах 2010 року», - наголосив він.

«Я рішуче закликаю українську владу вирішити справу Тимошенко», - додав сенатор.

У той же час Бенджамін Кардін привітав звільнення з в’язниці колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, висловивши сподівання, що найближчим часом відбудеться і звільнення Юлії Тимошенко. «Українська влада тепер повинна зробити наступний важливий крок після звільнення Луценка. Вони повинні звільнити Тимошенко і відновити її громадянські і політичні права», - додав він.

Як голова Гельсінської Комісії, Бенджамін Кардін висловив переконання, що політично-вмотивоване ув’язнення Тимошенко кидає тінь на головування України в ОБСЄ.

«Діючий голова повинен сам мати сильну демократичну репутацію, якщо він хоче добитись успіху у заохочені реформ в інших країнах. Продемонструвавши відданість принципам верховенства права і прав людини, які втілює ОБСЄ, Україна зміцнить довіру до свого головування та продемонструє свої серйозні наміри щодо того, щоб стати повноцінним членом демократичної спільноти націй», - сказав він.

За його словами, демократичний регрес в Україні завдав шкоди двостороннім відносинам між Україною і США, завадивши традиційно сильному партнерству реалізувати свій повний потенціал. Він також сповільнив процес наближення України до ЄС, який вважається заявленим пріоритетом країни у зовнішньополітичній сфері, проявом чого стало відтермінування підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС. Пройшло вже понад півроку після одноголосного ухвалення Резолюції Сенату 466, яка закликала до звільнення Юлії Тимошенко, повідомляє buyt.com.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.