​У Вашингтоні назвали три головні цілі ракетної атаки і підвели перші підсумки ударів по Сирії

У ніч на суботу у військовому відомстві США повідомили, що в ході атаки на об'єкти в Сирії головними цілями стали три «мішені», безпосередньо пов'язані з виробництвом і застосуванням хімічної зброї. Всього під час короткострокової операції американські, французькі і британські сили випустили понад 120 ракет, повідомляє «Голос Америки».


У числі основних мішеней виявилися об'єкти, розташовані в Дамаску, а також в місті Хомс, приблизно в 100 кілометрах на північ від столиці.

У ході брифінгу в Пентагоні глава Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Джозеф Данфорд повідомив, що першою ціллю став «військовий науково-дослідний центр, розташований в межах міської смуги Дамаска... де досліджувалися технології, пов'язані зі створенням, виробництвом і випробуванням хімічної і біологічної зброї».

Ще дві цілі були розташовані неподалік від Хомса. Це сховище хімічної зброї на захід від міста - за даними американських військових, саме там зберігаються основні запаси зарину, що використовується режимом, а також ще один військовий об'єкт, «що включає в себе як сховище хімзброї, так і командний пункт, що має важливе значення».

У Пентагоні поки не повідомляють, які саме сили були використані в ході операції. За словами генерала Джозефа Данфорда, в акції були задіяні як морські, так і повітряні сили США, Франції та Великобританії.

Пізніше представник американського військового відомства уточнив, що в операції брали участь як мінімум один американський бойовий корабель, що знаходиться в Червоному морі, а також стратегічні бомбардувальники B-1.

За даними джерел газети «Комерсант», під ударом ракет США, Франції і Німеччини ввечері в п'ятницю опинилися 10 об'єктів в Сирії. У їх числі - штаб Республіканської гвардії, батальйон 105 (Дамаск); база ППО, розташована під горою Касьюн (Дамаск); аеропорт Мезза (Дамаск); аеропорт Ад-Думейр (Східна Гута); науково-військовий центр у Барзе (район Дамаска); штаб-квартира наукового центру в Джамрайя (передмістя Дамаска); батальйон 41 спецзназ (передмістя Дамаска); військові підрозділи в Каламуні (північне передмістя Дамаска); військовий об'єкти в Кисве (передмістя Дамаска); військові склади в Хомсі.

Офіційного підтвердження цієї інформації поки немає. Державне телебачення Сирії повідомило, що в ході нальоту сили ППО збили 13 ракет у передмісті Дамаска Аль-Кисва.

Відповідаючи на питання журналістів в Пентагоні, генерал Данфорд підтвердив, що спроби збити ракети коаліції дійсно були зафіксовані. При цьому міністр оборони США Джеймс Меттіс підкреслив, що йому не відомо про будь-які втрати у сил США.

У Пентагоні також заявили, що поки не отримали інформації «про будь-яку активність з боку росії» у відповідь на ракетний удар коаліції.

Літак ВПС Франції, який брав участь у спільній акції коаліційних сил. Фото Courtesy Image



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.