Світ засудить Україну, якщо вона не розслідує вбивства на Майдані і в Одесі

vbivstva maydan

 
Україну чекає міжнародне засудження, якщо Київ проігнорує зауваження експертів Ради Європи щодо розслідування подій на Майдані і трагедії в Одесі в 2014 р, вважає директор з прав людини і спеціальний представник Ради Європи в Україні Крістос Джакомопулос.


«Робота Міжнародної консультативної групи - це допоміжний процес для української влади. Ідея полягає в тому, щоб попередити слідчі органи, які розслідують події на Майдані і в Одесі, що є певні недоліки, які порушують Європейську конвенцію з прав людини. В обох звітах - щодо Майдану та Одеси - було зазначено, що такі порушення базових прав людини існують. Українська влада зі свого боку повинна взяти до уваги позицію Міжнародної дорадчої групи і зробити коригувальні дії там, де це можливо», - сказав європейський дипломат в інтерв'ю тижневику «Дзеркало тижня. Україна» (ZN.UA).

На питання, що буде, якщо Київ проігнорує зауваження у звіті Міжнародної консультаційної комісії, він відповів, що українському уряду в такому випадку доведеться відповідати в ЄСПЛ за позовами жертв насильства. «Мета звіту - не нав'язувати щось, а попередити владу, що бездіяльність в підсумку призведе до порушення, що буде розглядатися в суді. Тоді український уряд і Україна як держава і суб'єкт міжнародного закону буде розкритикована за порушення прав людини у двох важливих справах: щодо подій на Майдані і в Одесі. Я думаю, що це політична відповідальність влади в Україні уникнути такої критики», - пояснив К.Джакомопулос.

Нагадаємо, в оприлюдненому на поточному тижні звіті Міжнародної консультативної групи Ради Європи також йдеться про те, що українці не вірять у правосуддя у справах вбивств на Майдані і в Одесі. Оскільки за півтора року Україна не змогла розслідувати ті трагічні події.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.