​«Генпрокурором» Трампа може стати прихильник України та противник росії

Провідний претендент на посаду міністра юстиції США сенатор-республіканець із штату Алабама Джефф Сешнс відзначився жорсткими заявами щодо росії та виступив спів-спонсором сенатського законопроекту S.452, який передбачає надання Україні летального озброєння, повідомляє «Голос Америки».


«Необхідно однозначно заявити, що у разі продовження такої поведінки росії, їй доведеться заплатити високу ціну», - заявив виданню The Real Clear World Сешнс у березні 2015-го року, коментуючи дії росії в Україні та занепокоєння країн Балтії та Румунії з приводу політики москви.

Тоді ж Сешнс сказав, що у разі провалу зусиль канцлера Німеччини Анґели Меркель досягнути порозуміння з москвою «США та Європа мають об'єднатись, щоб потужно дати відсіч посяганням росії».

Трамп заявив, що запропонує Сешнса, близького союзника протягом усієї виборчої кампанії, на посаду міністра юстиції у п'ятницю 18-го листопада.

Ця пропозиція виклика критику з боку демократичного табору, у якому Сешнса пов'язують із буцімто упередженнями проти представників меншин, афро-американців, ЛГБТ спільноти та звинувачують у симпатіях до расистської організації «Ку-клукс-клан».

Об'єднання конгресменів, які виступають за права афро-американців серед іншого назвало «жахливим» послужний список Сешнс у царині громадянських прав.

Відмовитись від кандидатури Сешнса Трампа також закликала впливова сенатор-демократ Елізабет Уоррен.

У самого Сешнса пов'язують ці звинувачення, які сягають 80-х років, із спробами дискредитувати політика та вказують на те, що перебуваючи на посаді прокурора штату Алабама від домігся смертної кари для вбивці чорношкірої дитини, який належав до «клану» та багатомільйонних стягнень з самої організації, а також активно добивався десегрегації шкіл.

«Демократи кожного висуванця на посаду від Республіканців вже понад 15 років називають «расистом». Це так само, як у казці про хлопчика, який кричав «Вовк», - твітує республіканський політтехнолог Френк Лунтц.

«Демократи так само звинувачували у «расизмі» Мітта Ромні та Джона Маккейна. Зараз демократам вже ніхто не вірить», - також зазначив Лунтц.

«Прекрасний та сильний вибір лідера міністерства юстиції. Джефф Сешнс буде сильним голосом за відновлення закону та порядку по всій Америці», - відзначила на своїй сторінці у Facebook екс-губернатор штату Аляска, популярний політик-республіканець Сара Пейлін.

Між тим призначення Сешнса міністром юстиції США також може означати відновлення слідства щодо використання Гілларі Клінтон персонального імейл сервера на посаді Держсекретаря (це відбувалось у порушення норм та могло становити загрозу нацбезпеці США - прим. ГА) та можливої корупції у діяльності благодійного «Фонду родини Клінтонів» - міркують у виданні The Washington Times.

«Сенатор-республіканець раніше заявляв, що він «не сприймає» те, яким чином проводилось розслідування з приводу імейлів Клінтон, та казав, що обіцянка новообраного президента США Дональда Трампа зроблена у ході виборчої кампанії про призначення спеціального прокурора для перегляду справи Клінтон «може бути виправдана», - відзначає видання.

Джефф Сешнс. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.