​Екс-посол США до ОБСЄ жорстко висловився про вбивство американця в ОРЛО

Колишній посол США до ОБСЄ Даніель Баєр, коментуючи заяву Державного департаменту США з приводу трагедії, відзначив, що вважав би адекватною реакцією на неї особисту заяву від голови зовнішньополітичного відомства Америки Рекса Тіллерсона, повідомляє «Голос Америки».


«Свою позицію мав висловити Тіллерсон - він мав особисто визнати трагічну втрату та висловити співчуття. Так само він мав би дати зрозуміти, що ця смерть, як і тисячі інших, стались через брудну, непотрібну, штучно створену війну путіна в Україні. Я великий прихильник речника Держдепу Марка Тонера, але заява Держдепу з приводу загибелі співробітника ОБСЄ мала надійти згори. Вбито Американця».

«По-друге: ми маємо віддати належне хоробрій службі понад 700 спостерігачів ОБСЄ з понад 40 країн, які служать у зоні конфлікту, як цивільні без зброї. Вони є очима та вухами міжнародної спільноти, вони працюють заради миру».

Третє: ОБСЄ має надалі підтримувати спеціальну спостережну місію, включно із спостерігачами на місцях, та вимагати, щоб росія гарантувала їх безпеку на території, яку контролюють її ставленики. Не треба піддаватись зрозумілому імпульсу прибрати спостерігачів. Для миру потрібні факти, які надають спостерігачі».

«Четверте: саме Білий дім, а не посол США в ООН Гейлі, має заявити, що росія є винуватцем конфлікту, та підготувати нові санкції та одночасно посилити спільний з європейськими союзниками дипломатичний тиск на путіна заради припинення цієї безглуздої, сфабрикованої війни», - пише у Twitter Баєр.

Як повідомляє УП, у неділю на території Луганської області підірвався патруль ОБСЄ. Один член місії загинув, двоє отримали поранення. Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов заявив, що відповідальність за загибель члена моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі лежить на військово-політичному керівництві російської федерації. Натомість у т.з. «республіках» відповідальність за вибух поклали на уряд України.

Рекс Тіллерсон. Фото AP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.