​Військові навчання росії в Арктиці привернули увагу США

25 квітня росія провела військові навчання своєї нової мото-стрілкової 80-ої арктичної бригади в Мурманську. Полковник Ілля Павловський, командувач 80-ої бригади прокоментував для Associated Press:


«Метою створення бригади було захищати інтереси та безпеку російської держави в Арктиці. За останні два з половиною роки було проведено чотири таких навчання».

Західна преса розцінила створення такої бригади, а також активізацію будівництва військових баз у регіоні, зокрема на архіпелагу Земля Франца-Йосифа, як заявку кремля на домінування в Арктиці, повідомляють NBC та BBС.

Хоча США також мають військову присутність в Арктиці, активізація дій росії не залишилась без уваги в Вашингтоні. У березні американські морські піхотинці проводили навчання спільно з британцями в Операції Вікінг, тільки в декільках сотень кілометрів від кордону з росією. Коментуючи активізацію росії в Арктиці, голова Пентагону США Джим Маттіс сказав: «Сполучені Штати мають забезпечити, щоб росія не розширювала свої зусилля з домінування в регіоні» - повідомляють ЗМІ.

Колишній спеціальний представник Державного департаменту США з питань Арктики Роберт Папп в інтерв’ю FoxNews закликав більше уваги приділяти питанню Арктики:

«Ми думаємо про багато речей, але не зосереджуємо уваги на Арктиці». «росія, з іншого боку, дуже залучена. Це частина її культури. Вони розуміють, наскільки багатими є поклади нафти та газу вздовж цього узбережжя і хочуть використати задля власного процвітання», - заявив Папп.

На дипломатичному рівні питання співпраці в Арктиці буде обговорюватись під час засідання Арктичної ради 10-11 травня на Алясці, США, де також буде присутній міністр закордонних справ росії. Очікується підписання декларації про міжнародну співпрацю арктичних країн з метою наукового використання регіону, повідомляє «Голос Америки».

Фото VOA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.