​Лаврову пояснили, що санкції лишатимуться до повної зміни поведінки росії

Речниця Державного департаменту США Гезер Науерт прокоментувала зміст розмови державного секретаря Рекса Тіллерсона та міністра закордонних справ росії Сергія Лаврова, яка мала місце раніше у середу.


За словами представника Держдепу, низка питань, які підіймались у ході зустрічі, яка тривала понад годину, включала Україну, Сирію та інші питання двосторонніх відносин, повідомляє «Голос Америки».

«Державний секретар та міністр закордонних справ росії обговорили важливість перемоги над ІДІЛ, деескалацію насильства у Сирії та забезпечення надходження гуманітарної допомоги до сотень тисяч цивільних у цій країні. Окрім того, державний секретар США та міністр закордонних справ росії підтвердили підтримку очолюваного ООН політичного процесу у Женеві, який відіграє центральну роль в міжнародних зусиллях домогтися стійкого вирішення конфлікту», - відзначила Науерт.

«З приводу України державний секретар Тіллерсон наголосив на необхідності прогресу в напрямку повного виконання Мінських угод. Санкції, накладені на росію, будуть лишатись у силі, доки москва не дасть зворотній хід своїм діям, які і послужили причиною накладення на неї санкцій», - також наголосила речниця Держдепу.

Повідомляється, що США та росії також погодились продовжувати дискусії, спрямовані на розв'язання інших проблем у двосторонніх відносинах, включно із стратегічною стабільністю.

Також Білий дім опублікував зміст розмови президента США Дональда Трампа з міністром закордонних справ росії Сергієм Лавровим:

«Президент Дональд Трамп зустрівся сьогодні з міністром закордонних справ росії Сергієм Лавровим, слідом за візитом держсекретаря Рекса Тіллерсона до москви минулого місяця. Президент Трамп наголосив на необхідності працювати разом, щоб покласти кінець конфлікту в Сирії, зокрема, наголосивши на необхідності росії приборкати режим Асада, Ірану та поплічників Ірану. Президент підняв питання України, і висловив відданість його Адміністрації подальшій участі у вирішенні конфлікту та тому, що росія несе відповідальність за виконання Мінських угод у повній мірі. Він також порушив питання щодо можливості ширшого співробітництва у напрямку вирішення конфліктів на Близькому Сході та в інших місцях. Президент також підкреслив своє бажання побудувати кращі відносини між Сполученими Штатами та росією».

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.