​У Трампа визнали: росія таки втручалася до системи виборів в 21-му штаті

«Наявні докази втручання до виборчої системи 21 штату», - повідомила 21 червня заступник міністра внутрішньої безпеки США з питань кібербезпеки Джанетт Манфра протягом слухань Сенату з втручання до виборів. Все ж, вона відмовилась оголосити, які саме штати було атаковано, залишивши це питання на розсуд окремих штатів, повідомляє «Голос Америки».


Протягом слухань заступник директора контррозвідувального підзрозілу ФБР Білл Прістап також підтвердив, що немає сумніву в тому, що за цими нападами стоїть росія. ФБР наразі проводить розслідування цієї справи.

Протягом окремих слухань, що відбулись в Палаті представників США в той самий день, колишній міністр внутрішньої безпеки Джей Джонсон заявив: «В 2016 році уряд росії, за особистою вказівкою путіна, спрямував кібератаки на нашу країну з метою вплинути на наші вибори – ясно і просто».

«Уряд росії та президент путін керували кібератаками на Сполучені Штати, прагнучи вплинути на американські вибори», - заявив Джонсон напередодні слухань в Конгресі. В своїх письмових свідченнях, оприлюднених напередодні, Джонсон вказує, що, попри намагання, росії не вдалось вплинути на результати виборів.

«Наскільки мені відомо, російський уряд не зміг провести кібервтручання, змінити бюлетені, їх підрахунок, або звітність за результатами голосування. Я не знаю наскільки успішний кібернапад на Національний комітет Демократичної партії таки зміг змінити громадську думку і таким чином вплинути на результати президентських виборів», – заявив Джей Джонсон.

Джанетт Манфра. Фото VOA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.