​Екс-посол Канади побачив у ситуації навколо КНДР загрозу для України

Колишній посол Канади в Україні Ендрю Робінсон зацікавився, чи використає Путін напружену ситуацію навколо Північної Кореї, щоб захопити більше території в Україні. Із відповідним питанням Ендрю Робінсон, який виконував обов'язки посла Канади в Україні з 2001-го по 2005-й роки, звернувся до користувачів Twitter, повідомляє «Голос Америки».


«Чи стане Путін використовувати ситуацію у КНДР, на яку зараз відволіклась увага світу, щоб загарбати більше територій в Україні. Повідомлення з Маріуполя насторожують», - питає Робінсон.

Раніше ЗМІ повідомили, що військова розвідка США дійшла висновку, що КНДР зуміла мініатюризувати ядерний заряд і може бути здатна спорядити ним робочі міжконтинентальні балістичні ракети, про успішні випробування яких повідомлялось раніше.

За випробуваннями у КНДР послідувало запровадження Радбезом ООН нових жорстких санкцій проти цього режиму. У МЗС росії, яка підтримала резолюцію Радбезу щодо санкцій, заявили, що санкційні інструменти тиску на Північну Корею вже фактично вичерпано.

Після низки погроз на адресу США з боку Пхеньяну президент США Дональд Трамп у вівторок заявив, що подальші погрози Америка зустріне небаченими у світі «вогнем та гнівом».

У Пхеньяні натомість повідомили, що «серйозно розглядають» план завдання ракетного удару по американській території Гуам, де розташовані військові бази, на яких, як вважається, зберігається найбільший – поза материком - арсенал ядерної зброї США.

На повідомлення КНДР надалі відгукнулись голови Міністерства оборони та Державного департаменту США.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.