​Трамп знову хоче зустрітися з путіним, його радники нервують з цього

«Тіллерсон хоче провести спільні переговори з росією щодо Сирії, України та Північної Кореї. Це – помилка», - стверджує Моллі Мак'ю, відома американська експерт-міжнародник.


«Рішення про проведення зустрічі Трампа та путіна спричинило розкол між експертами з росії та Близького Сходу в Держдепі», - пише журналіст Джон Гадсон в своїй статті для американського видання BuzzFeed.

Деякі з радників Трампа не хочуть, щоб він зустрічався з путіним цього тижня під час свого турне до Азії, зазначає видання. А от Трамп та Тіллерсон підтримують ідею зустрічі, не дивлячись на можливий негативний контекст, пише «Голос Америки».

«Є особи в середині (адміністрації – ГА), які не бачать переваг у зустрічі з путіним, - сказав виданню Джон Гербст, експерт Atlantic Council та колишній посол США в Україні. - Однак, радники президента знають про його прихильність до проведення зустрічі і розуміють, що це потрібно враховувати, тому розглядають можливості піти назустріч росії, якщо вона першою зробить певні кроки».

Тіллерсон переконаний, що США не можуть досягти прогресу з деескалації та політичного рішення щодо Сирії без росії, повідомили два американські представники. Він також хотів би, щоб американська сторона була готова обговорювати інші питання, включно з Україною та Північною Кореєю.

Інші урядові експерти вважають, що путін несерйозно ставиться до переконання Асада вдатись до політичного врегулювання і тому не варто очікувати на позитивний результат зустрічі, зазначає видання.

Високопосадовець Державного департаменту підтримав аргументи обох сторін, зазначивши, що необхідно залучати росіян, щоб пожвавити Женевський процес – формат ООН покликаний почати політичний перехід Сирії від Асада. Альтернативний процес, підтриманий росією, Туреччиною та Іраном, постав у результаті переговорів в Астані, Казахстан, відзначає видання. У цьому форматі росія відіграє дуже важливу роль.

«За нормальних умов, така зустріч не зашкодила б, - сказав Гербст, - однак події набувають драматизму, коли йдеться про зустріч Трампа та путіна через всі причини, висвітлені в газетних заголовках за останній рік. Дивна прихильність Трампа до путіна нервує радників. Також його зустріч в Європі, яка планувалась як коротка, тривала дві години. Саме тому постали запитання».

Фото AFP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.