​росія «успішно проникла» у виборчі системи деяких штатів - представник Міністерстві внутрішньої безпеки США

Представник американських спецслужб заявила, що росії вдалося «успішно проникнути» в системи реєстрації виборців в кількох штатах у 2016 році. Джанетт Манфра, яка на посаді помічника міністра займається питаннями кібербезпеки в Міністерстві внутрішньої безпеки США, заявила NBC News, що цілями росії був 21 штат, і «у вкрай малій кількості з них» було дійсно здійснено проникнення, повідомляє «Голос Америки».


Міністерство раніше попереджало ці штати, що росія намагається зламати їх виборчі системи перед виборами 2016 року.

Саме Манфра першою повідомила Комітет Сенату з розвідки в червні минулого року, що ці штати були мішенню для російських хакерів напередодні виборів.

Раніше стало відомо, що хакери проникли в системи реєстрації виборців в Аризоні та Іллінойсі. Низка інших штатів, у тому числі Алабама, Каліфорнія, Колорадо і Флорида, підтвердили, що вони піддавалися атакам.

Офіційні особи повідомили NBC, що немає ніяких доказів, що в списки виборців вносилися будь-які зміни.

Міністерство внутрішньої безпеки офіційно повідомило виборчі органи в цих штатах, що вони піддавалися атакам.

Джей Джонсон, який очолював Міністерство внутрішньої безпеки США в період російських вторгнень, заявив NBC, що «2016 рік став «першим дзвінком» і тепер на штати і федеральні органи влади покладено обов'язок щось зробити в зв'язку з цим, перш ніж на нашу демократію буде здійснена нова атака».

«Ми змогли встановити, що сканування і зондування баз даних реєстрації виборців виходило від російської влади», - заявив Джонсон.

На думку американської національної розвідки, ці кроки були частиною більш широких зусиль москви втрутитися в президентські вибори в США.

Порушені системи не мали відношення до підрахунку голосів чи результатів.

Дана інформація викликала широкі побоювання, що росія, або інший іноземний суб'єкт, можливо, шукає можливості для втручання у вибори в майбутньому за допомогою кібератак та іншої тактики.

Державний секретар Рекс Тіллерсон попередив у вівторок, що росія вже намагається втрутитися в майбутні в цьому році проміжні вибори в США.

Однак в недавньому інтерв'ю виданню The Hill Манфра заявила, що їй невідомо про будь-які достовірні зусилля, пов'язані з проміжними виборами 2018 року, хоча ця загроза, як і раніше, викликає у неї занепокоєння.

«Я завжди буду тривожитися про це. Різні суб'єкти завжди будуть намагатися вплинути на наші демократичні процеси, - сказала вона. - Як країна, ми повинні бути в змозі протистояти цим спробам».

Міністерство проводить тести на вразливість і надає інші послуги штатам, які прагнуть зміцнити безпеку своїх виборчих систем напередодні майбутніх виборів.

Відомство також ділиться інформацією про кіберзагрози з співробітниками виборчих органів штатів.

В кінці січня директор ЦРУ Майк Помпео сказав, що у нього «є всі підстави очікувати», що росія спробує втрутитися в проміжні вибори в листопаді 2018.

«У мене є всі підстави очікувати, що вони спробують зробити це», - заявив Помпео в інтерв'ю BBC. - Але я впевнений, що Америка зможе провести вільні і чесні вибори, і ми будемо чинити досить сильний опір, щоб їх вплив на наші вибори не був значним».

Джанетт Манфра. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.