​У Конгресі США розглянуть нову резолюцію про агресію росії та окупацію нею території України

Напередодні Чемпіонату світу з футболу Конгрес США розгляне нову двопартійну резолюцію щодо росії, внесену на розгляд членом Палати представників Марсі Каптур. Автори резолюції закликають не забувати про те, що насильницькі дії влади рф порушують міжнародні норми, повідомляє «Голос Америки».


Члени Палати представників Конгресу США - республіканка з Флориди Ілеана Рос-Лехтінен і демократка з Огайо Марсі Каптур - внесли на розгляд спільну двопартійну резолюцію щодо росії. У ній засуджуються порушення міжнародних законів і відхід від цінностей ФІФА (Міжнародної Федерації футболу) напередодні Чемпіонату світу з футболу, який пройде в російській федерації.

Американські законодавці нагадують, що російська агресія та окупація території України призвели до загибелі 10 тисяч людей. Внаслідок війни мільйон 600 тисяч людей – внутрішньо переміщено. Кримські татари зазнають переслідування.

У резолюції зазначається, що Сполучені Штати та міжнародна спільнота мають продовжувати наполегливо працювати, щоб запевнити, що росія нестиме відповідальність за свої дії і буде покарана за порушення міжнародного права.

Необхідно, заявляють автори-законодавці, запобігати дестабілізуючим діям кремля.

За їхніми словами, росія порушує гуманні цінності ФІФА.

До прикладів у резолюцію ввійшли: насильницьке вторгнення в Україну; добре задокументовані випадки порушення прав людини; арешт і відправка в тюрму політичних активістів і журналістів.

«У міру того, як увага всього світу звертається до чемпіонату в росії, який повинен зібрати мільярди глядачів на всій планеті, наша резолюція ясно демонструє, що Конгрес не забув про здійснювану росією триваючу кампанію дезінформації, втручання у вибори, порушення прав людини і насильство в різних точках світу, - наводяться в прес-релізі слова Каптур. - Ми зобов'язані об'єднатися проти сил тиранії і не підривати ефективності глобальних санкцій щодо росії за допомогою напливу туристів, який, швидше за все, піде на користь лише багатим олігархам - друзям Путіна».

«Я з гордістю приєднуюся до моєї подруги і колеги, Марсі Каптур, вносячи на розгляд цю резолюцію, - продовжує цю саму думку цитата із прес-релізу Рос-Лехтінен. - У той момент, коли увага світу буде привернута до росії, нам потрібно постаратися обов'язково зробити так, щоб режим путіна відповідав (за свої дії), і закликати ФІФА змінити свої правила, щоб диктатори більше не могли удостоюватися проведенням престижних заходів, які створюють для цих клептократичних режимів видимість законності».

Ініціативу обох жінок-політиків підтримав член Комітету Палати представників з закордонних справ, конгресмен-демократ Еліот Енґель. «Коли мова заходить про наше загальне враження від найпопулярного в світі виду спорту, - сказано в заяві конгресмена Енґеля, - ми можемо зробити набагато більше, ніж винагороджувати небезпечну і безвідповідальну поведінку (влади) росії у вигляді надання їм честі стати господарями чемпіонату світу. Ця двопартійна резолюція ясно дає зрозуміти, що насильницькі і агресивні дії росії не будуть забуті або прикрашені. Світова спільнота повинна вдатися до протидії путіну і його поплічникам», - заявив конгрсмен Еліот Енґель.

Марсі Каптур. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.