​Гельсінкська комісія США закликає не допустити обрання російського генерала на пост глави Інтерполу

Сенатори США переконані, що обрання генерал-майора Олександра Прокопчука підірве моральний авторитет Інтерполу і дозволить диктаторам використовувати цю організацію в злочинних цілях, повідомляє «Голос Америки».


Члени Гельсінської комісії США (відомої також як Комісія з безпеки і співробітництва в Європі), сенатори-демократи Джин Шахін і Кріс Кунс, а також їх колеги-республіканці Роджер Уікер і Марко Рубіо оприлюднили спільну заяву, що закликає Адміністрацію Трампа і членів Генеральної Асамблеї Інтерполу виступити проти кандидатури представника росії Олександра Прокопчука на пост президента Інтерполу. Як очікується, голосування по виборах нового президента Інтерполу буде проведено на Генеральній Асамблеї Інтерполу в Дубаї у середу.

«Обрання генерал-майора Олександра Прокопчука новим президентом Інтерполу буде схоже на те, як запустити лисицю в курник», - пишуть сенатори. «росія регулярно зловживає Інтерполом з метою зведення рахунків і переслідування політичних опонентів, дисидентів і журналістів. Олександр Прокопчук особисто брав участь у цій стратегії залякування, яка в кінцевому рахунку прагне послабити демократичні інститути і ще більше зміцнити авторитарний режим путіна. Якщо в середу він буде обраний президентом Генеральної Асамблеї Інтерполу, ми не сумніваємося, що пан Прокопчук буде і далі зловживати практикою розсилки «червоних повідомлень» Інтерполу і блокувати спроби змінити ситуацію з проведення значущих реформ. Крім того, потенційний доступ, який він отримає до чутливих даних правоохоронних органів, зміцнить здатність кремля переслідувати критиків, які живуть за межами росії, і допоможе іншим авторитарним режимам, які прагнуть зробити те ж саме. Виходячи з цього, ми закликаємо всіх 192 членів виступити на захист морального авторитету Інтерполу як законного міжнародного правоохоронного механізму і голосувати проти пана Прокопчука. Ми продовжуємо закликати нашу Адміністрацію використовувати свій голос, мандат і вплив, щоб гарантувати, що Інтерпол більше не може бути використаний путіним та іншими диктаторами в їх злочинних цілях».

російська федерація є однією з країн, що найбільш активно використовують систему «червоних повідомлень» (циркулярів) Інтерполу, в якій повідомлення про арешт направляються всім країнам-членам. росія використовувала систему «червоних повідомлень» для переслідування російських дисидентів, критично налаштованих американців та інших осіб, які виступають проти агресії кремля по всьому світу.

Кандидат в президенти від президента Інтерполу генерал-майор Олександр Прокопчук брав особисту активну участь у триваючій кампанії кремля з переслідування опонентів, оскільки з 2011 року він є главою російського Національного Центрального бюро Інтерполу.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.