​За бюджет на будівництво стіни з Мексикою Трамп став стіною

Президент США Дональд Трамп у п'ятницю пригрозив «дуже довгим» призупиненням роботи федерального уряду - так званим «government shutdown», всього за кілька годин до крайнього терміну опівночі. Президент закликав Сенат затвердити законодавство про витрати, яке включало б його вимогу стосовно нових видатків на 5 мільярдів доларів для фінансування будівництва стіни на південному кордоні, повідомляє «Голос Америки».


Сенат, очолюваний республіканцями, вже затвердив кошти для уряду до 8 лютого, однак грошей на будівництво стіни передбачено не було. Але Трамп доклав зусиль, щоб переконати союзників-республіканців у Палаті представників у четвер, щоб використати короткостроковий законопроект про фінансування, як важіль, щоб добитися грошей на стіну, незважаючи на протести Демократичної партії.

У серії з десяти ранкових повідомлень у Twitter у п'ятницю президент закликав керівника більшості Сенату Мітча Макконнелла взяти виправлений законопроект з Палати представників. Трамп намагався звинуватити демократів Сенату, чия підтримка потрібна для досягнення 60 голосів, необхідних для проходження законопроекту.

У республіканців на даний час є більшість у Сенаті – 51-49.

«Якщо демократи голосуватимуть проти, буде призупинення роботи уряду, яке триватиме дуже довго», – написав президент у Twitter.

Разом з тим, сенатори-республіканці відкинули «ядерну опцію», яку запропонував Дональд Трамп у переговорах з Конгресом стосовно виділення фінансування на будівництво і можливого призупинення роботи уряду. Про рішення республіканців стало відомо за результатами зустрічі сенаторів з президентом Трампом, передає «Голос Америки».

Так звана «ядерна опція» полягала у внесенні змін до процедури затвердження законопроекту, які не дозволили б загальмувати його ухвалення (filibuster).

Трамп раніше закликав республіканців в Сенаті використати «ядерну опцію» зі зміною процедури.

«Сенатор Мітч Макконел має боротись за Стіну та Безпеку кордонів так тяжко, як він боровся за інше. Він потребуватиме голосів Демократів, однак, ситуація в Палаті представників показала, що добрі речі можуть статись. Якщо достатньо демократів не проголосує, це буде призупинка роботи через демократів!» - написав Трамп у Twitter.

Трамп та демократи звинувачують один одного в можливому призупиненні роботи уряду, яке настане, якщо до кінця тижня Конгрес не зможе схвалити бюджетний законопроект, прийнятний для президента.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.