​Трамп знову атакував Маккейна з питання про «російське розслідування». Дочка Маккейна відповіла йому

Президент США Дональд Трамп знову виступив проти сенатора Джона Маккейна. Це сталося майже через сім місяців після того, як законодавець, який колись воював у В'єтнамі і провів тривалий час у в'єтнамському полоні, помер від онкологічного захворювання, повідомляє «Голос Америки».


У трьох коментарях, опублікованих у суботу та неділю, Трамп стверджував, що Маккейн, законодавець-республіканець сприяв початку довгострокового розслідування, яким керує спецпрокурор Роберт Мюллер.

Нагадаємо, що розслідування присвячено зв'язкам між штабом Трампа під час передвиборної кампанії 2016 року з росією.

Трамп піддав критиці і те, як Маккейн голосував у 2017 році з питання про перегляд державної політики в сфері охорони здоров'я.

Коментарі Трампа викликали у відповідь критику з боку дочки Маккейна Меган Маккейн, а також деяких законодавців.

Після першого коментаря Трампа на адресу її покійного батька вона заявила: «Ніхто ніколи не буде любити вас так, як любили мого батька... Хотілося б, щоб мені було дано більше субот, (проведених) з ним. Можливо, вам краще було б провести свою (суботу) зі своєю сім'єю, замість того, щоб зациклюватися в «Твіттері» на моїй?»

Після нової атаки з боку Трампа, що послідувала в неділю, дочка Маккейна заявила: «Мій безкоштовно проживає у вас в голові». Цей твіт, мабуть, був вилучений.

Один з найближчих друзів Маккейна в Сенаті - республіканець Ліндсі Грем, союзник Трампа - заявив «З приводу @SenJohnMcCain і його відданості своїй країні: він ступив вперед, ризикуючи життям в ім'я країни, гідно служив у важких обставинах і був одним з найвидатніших сенаторів в історії цього державного органу. Ніщо, що стосується його служіння, не підлягає перегляду, і ніщо не можна применшити».

Сенатор-демократ Кріс Кунс сказав, виступаючи на каналі ABC News: «Я давно вже думаю, що особисті та прямі нападки на сенатора Маккейна - один із найбільш негожих моментів в поведінці Трампа як кандидата (в президенти)».

Законодавець закликав президента Трампа зробити вибачення і за його останні висловлювання.

Трамп процитував колишнього незалежного адвоката Кеннета Старра, який два десятиліття тому розслідував дії президента Білла Клінтона і заявив, виступаючи на каналі Fox News, що той факт, що союзник Маккейна поділився досьє із засобами масової інформації, які пов'язували Трампа з росією - «на жаль, дуже темна пляма (на репутації) Джона Маккейна».

У неділю Трамп заявив, що Маккейн був «останнім у класі» у Військово-морській академії США і що він відправив досьє в засоби масової інформації, «сподіваючись, що воно буде надруковано ДО виборів» 8 листопада 2016 року. «Він і демократи, співпрацюючи, провалилися (як завжди). Навіть фейкові новини відмовилися від цієї нісенітниці!»

Висловлювання Трампа невірні в трьох відносинах. Маккейн був п'ятим з останніх у своєму класі в 1958 році. Сенатор дізнався про досьє через 10 днів після перемоги Трампа на виборах, і немає ніяких доказів того, що Маккейн передав досьє в ЗМІ, хоча один з його помічників говорив, що він це зробив.

Маккейн передав досьє в ФБР.

Розслідування, яким керує Мюллер, призвело до того, що п'ять ключових співробітників Трампа визнали себе винними, а проти шостого висунуті звинувачення.

Трамп довго називав розслідування Мюллера «полюванням на відьом» і відкидав будь-які припущення про змову між його передвиборним штабом і росією з метою допомогти йому перемогти, так само як і про те, що, вже будучи президентом, він перешкоджав правосуддю, прагнучи зірвати розслідування.

Президент не раз презирливо висловлювався про Маккейна - який, перш ніж прийти в політику, в 1960-х роках був збитий над Ханоєм і провів більше п'яти років у полоні в Північному В'єтнамі.

У перші місяці своєї президентської кампанії в 2015 році Трамп заявив про Маккейна: «Він не герой війни. Він герой війни, тому що його взяли в полон. Мені подобаються люди, які не потрапили в полон».

Джон Маккейн. Архівне фото VOA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.