​Генсек НАТО у Конгресі США застеріг щодо загроз з росії, з якими жодна країна не впорається самостійно

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенбер застеріг Конгрес США у середу з приводу загрози, яку являє «більш агресивна росія», включно з нарощуванням військової сили, загрозою з її боку суверенним державам та використанням нею хімічної зброї та кібератак, повідомляє «Голос Америки».


«Тепер ми повинні подолати наші розбіжності, бо у майбутньому нам ще більше буде потрібен наш альянс. Ми зіткнулися з безпрецедентними викликами – викликами, з якими жодна країна не впорається самостійно», – сказав Єнс Столтенберг.

Столтенберґ відзначив, що «час закінчується», і закликав росію повернутися до дотримання Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності (ДРСМД), з якого Трамп планує вивести США цього літа.

«НАТО не має наміру розміщувати ядерні ракети наземного базування у Європі, – заявив Столтенберґ у своєму виступі, який був пристрасним захистом 70-річного альянсу. – Але НАТО завжди вживатиме необхідних заходів для забезпечення надійного та ефективного стримування».

Столтенберґ використовував свою промову, щоб голосно захистити «найуспішніший альянс в історії», який часто висміював президент США Дональд Трамп.

Члени Конгресу стоячи привітали Столтенберґа неодноразовими оплесками та оваціями. Американські законодавці відзначили, що розглядають його звернення до спільного засідання Палати представників і Сенату як шанс підтвердити американську відданість НАТО.

Столтенберґ був першим норвежцем, якому було надано рідкісну честь виголосити таке звернення.

«НАТО добре для Європи, але НАТО також добре для США», – сказав Столтенберґ.

«Сила нації вимірюється не тільки розміром економіки, або кількістю її солдатів, а й кількістю її друзів, – додав Столтенберг. – А завдяки НАТО Сполучені Штати мають більше друзів і союзників, ніж будь-яка інша держава. Це зробило Сполучені Штати сильнішими, безпечнішими і захищенішими».

Єнс Столтенбер. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.