​Представництво США на інавгурації президента України Володимира Зеленського буде найвищого рівня

Зустрічі Володимира Зеленського з представниками західних установ та урядів сигналізують про підтримку новообраного президента України. Так, спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер в інтерв’ю російській службі BBCповідомив, що представництво США на інавгурації новообраного президента України Володимира Зеленського буде найвищого рівня, повідомляє «Голос Америки».


«На інавгурацію президента України до Києва з США прибуде делегація високого рівня. Ми очікуємо, коли визначиться точна дата, і тоді визначимо її склад. Приблизно в ті дні я постараюся з ним зустрітися, щоб обговорити конфлікт на Донбасі і кроки, які можна було б вжити, щоб повернути спокій і мир на цю землю», – заявив Волкер.

Водночас він не уточнив, хто саме увійде до складу делегації США на інавгурацію.

У вівторок Зеленський також повідомив про зустрічі із міністром закордонних справ та економіки Канади Христею Фріланд, та єврокомісаром з питань європейської політики сусідства і переговорів про розширення Йоханнесом Ханом.

На зустрічах із Ханом та Фріланд Зеленський, як він сам повідомив через свій Twitter, обговорював питання «боротьби з корупцією та врегулювання конфлікту на сході України».

Єврокомісар Хан, коментуючи зустріч із Зеленським, відзначив, що вражаюча перемога Зеленського на виборах президента США «дає йому потужний мандат на боротьбу з корупцією та «очищення від олігархів».

«Я запропонував новообраному президенту повну підтримку ЄС в усіх реформах, які можуть позитивно позначитись на громадянах України! Перед Україною чимало викликів та загроз, і вся українська влада - президент, уряд та Верховна Рада - тепер повинні діяти максимально відповідально. Це означає, що необхідно забезпечити, щоб під час перехідного періоду та перед виборами до Ради негайно реформи будуть не гальмуватись, а навпаки будуть пришвидшуватись, щоб гарантувати фінансову та економічну стабільність (включно з гарантіями міжнародної фінансової підтримки та постачанням енергоресурсів). Не можна гаяти час!», - заявив Хан у Twitter.

21 квітня Володимир Зеленський переміг на виборах президента України, отримавши близько 73% голосів. Інавгурація має відбутися не пізніше ніж через 30 днів після офіційного оголошення результатів, тобто до 3 червня. Президент повинен присягнути українському народу на урочистому засіданні Верховної Ради. Зеленський наполягає, щоб інавгурація відбулася 19 травня.

Володимир Зеленський. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.