​Тіньова дипломатія США в Україні викликала занепокоєння колишньої Держсекретарки Кондолізи Райс

Кондоліза Райс, Державна секретарка США за адміністрації Джорджа Буша-молодшого, сказала, що її «глибоко непокоять» повідомлення про здійснення США неофіційної політики по відношенню до України. Райс у 2016 році критикувала тоді кандидата в президенти Дональда Трампа, але з часу його обрання проявляла стриманість у своїх висловлюваннях, повідомляє «Голос Америки».


«Те, що я бачу сьогодні, мене непокоїть. Я бачу конфлікт між професіоналами у сфері зовнішньої політики, та особою, яка говорить, що діє від імені президента. Але, чесно кажучи, я не знаю, що це правда», - заявила на прес-конференції в Абу-Дабі Кондоліза Райс, яка також була радником президента Буша-молодшого з питань нацбезпеки. «Це мене тривожить, дуже тривожить», - додала вона.

Райс, яка почала свою кар’єру в Білому домі як спеціаліст з Радянського союзу, сказала, що будь-які неофіційні особи, які спілкуються від імені американської адміністрації, повинні переконатись, що їх месседжи відповідають месседжам Держсекретаря чи радника з питань нацбезпеки. «Це просто погано. Світ не повинен отримувати від США змішані месседжи», - наполягає Райс.

Вона також розкритикувала телефонний дзвінок між президентами Трампом та Зеленським. «Цей дзвінок каламутний, справді каламутний. Мені не подобається, що американський президент просить у іноземного лідера розслідування по відношенню до громадянина США. Я думаю, це виходить за межі», - сказала на прес-конференції в Абу-Дабі Райс.

Кондоліза Райс. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.