​CNN оприлюднив детальну розповідь Трампа про відлік останніх секунд життя Солеймані

Президент США Дональд Трамп у подробицях розповів про атаку американських безпілотників на аеропорт Багдада, в результаті якої загинув іранський воєначальник Касем Солеймані. Про це у суботу повідомив телеканал CNN, у розпорядженні якого опинився аудіозапис промови глави держави на республіканському вечері зі збору коштів на передвиборчу кампанію, передає «Голос Америки».


Трамп емоційно відтворив сцену ліквідації Солеймані: президент спостерігав за ходом атаки, перебуваючи у командному центрі Білого дому.

Як повідомляє CNN, президент виступив з промовою у бальному залі у власному клубі Мар-а-Лаго у Палм-Біч, Флорида, на заході Республіканської партії. У ході заходу було зібрано 10 млн доларів на кампанію з переобрання Трампа в 2020 році і на потреби Національного комітету Республіканської партії.

Білий дім поки не коментував повідомлення телеканалу.

Загибель Солеймані 3 січня в аеропорту Багдада спонукала Іран нанести відповідні ракетні удари проти американських сил в Іраку кілька днів по тому і мало не призвела до війни між двома країнами.

«Вони разом, сер», - так, за словами Трампа, до нього звернулися представники Пентагону. «Сер, їм залишилося 2 хвилини і 11 секунд. Жодних емоцій. 2 хвилини і 11 секунд життя, сер. Вони в автомобілі, вони у броньованому автомобілі. Сер, їм залишилося жити приблизно одну хвилину. 30 секунд. 10, 9, 8 ... », - розповів президент. «Потім несподівано - удар. Їх немає, сер. Припинення зв'язку», - додав Трамп. «Я запитав, де ця людина? Це було останнє, що я про нього чув», - сказав президент.

Ця розповідь стала найдетальнішим описом того, за яких обставин Трамп віддав наказ про проведення атаки безпілотників. Дії президента були розкритиковані деякими законодавцями, адже ані сам Трамп, ані його радники не надали публічної інформації на підтримку заяв про те, що Солеймані представляв безпосередню загрозу американській безпеці в регіоні.

CNN уточнює, що під час запису президент не сказав про те, що Солеймані представляв собою безпосередню загрозу. Трамп сказав, що Солеймані «погано говорив про нашу країну».

«Як довго ми повинні слухати цю нісенітницю? Скільки ще ми повинні це чути?» - сказав президент згідно аудіозаписи.

Фото VOA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.