​Імпічмент відбудеться за правилами партії Трампа - республіканці заблокували ініціативи демократів

Сенат США, де більшість контролюють республіканці, заблокував ініціативи демократів щодо виклику свідків і представлення доказів на розгляді щодо імпічменту президента Дональда Трампа. Це може бути ознакою того, що події будуть розвиватися в позитивному для Трампа ключі, повідомляє «Голос Америки».


Сенатори заблокували три різних пропозиції лідера демократів Чака Шумера звернутись з вимогою до Білого дому, Держдепартаменту та Адміністративно-бюджетного управління про надання документів і інформації щодо контактів Трампа з Україною.

Голоси законодавців, при голосуванні за це рішення, розподілились за партійною приналежністю: 53 голоси «за» при 47 «проти».

З таким же результатом сенатори відкинули вимогу направити повістку для дачі свідчень голові апарату Білого дому Міку Малвені.

Демократи закликають Сенат відсторонити Трампа з посади через його вимоги до України розслідувати діяльність свого політичного суперника, колишнього віце-президента Джо Байдена, а також через спроби перешкодити розслідуванню цього питання.

У грудні Палата представників Конгресу США, де більшість становлять демократи, піддала Трампа імпічменту, звинувативши його у зловживанні повноваженнями і перешкоджанні роботі Конгресу. Президент заперечує правопорушення зі свого боку.

У ніч на середу Сенат також затвердив порядок проведення розгляду імпічменту.

Відповідно до порядку, запропонованому лідером республіканської більшості Мітчем Макконнеллом, на вступні заяви сторін відводиться 48 годин - по 24 години для кожної сторони. Загалом на це піде шість днів. Попередній план передбачав більш жорсткий графік, коли кожна сторона отримувала по два дні. Крім того, Сенат погодився прийняти у якості свідчень документи з розслідування, проведеного Палатою представників США.

Схвалені правила розкритикувала демократка, кандидатка у президенти США, сенаторка Елізабет Воррен.

«Правила, які сенатор Макконнелл та республіканці проштовхнули сьогодні через Сенат, створені для того, щоб захистити президента Трампа, а не для того, щоб гарантувати чесний та справедливий процес щодо імпічменту. Правила підтасовано», - заявила Воррен у Twitter.

Раніше Республіканська партія звинувачувала демократів в унеможливленні ними захисту президента Трампа на етапі розгляду питання імпічменту у контрольованій демократами Палаті представників Конгресу США.

«Процес (щодо імпічменту - прим. ГА) демократів у Палаті представників зайняв 78 днів, і у перші 71 з них Дональду Трампу не було дозволено мати захисника. Всі аргументи демократів про «справедливість» та «дотримання правил» варто відкинути і не сприймати серйозно», - твітував у вівторок конгресмен-республіканець Марк Мідовс.

Голова Верховного суду Джон Робертс. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.