Держдеп приховав зустріч Помпео з Лавровим від американських ЗМІ, журналісти назвали цей факт ненормальним

Американські оглядачі та журналісти розкритикували Державний департамент США за те, що відомство не попередило заздалегідь американські ЗМІ про зустріч між державним секретарем Помпео та міністром закордонних справ росії Лавровим і не надало інформації про зміст розмови між дипломатами, передає «Голос Америки».


Як повідомляє Politico, зустріч Помпео та Лаврова відбулась у п'ятницю, і американська сторона «як видається, прагнула уникнути поширення інформації про неї». У виданні пишуть, що помічники Помпео після зустрічі не надали інформацію ЗМІ про її зміст. Натомість, відзначає видання, «російські журналісти, які подорожували з Лавровим, заздалегідь знали про зустріч і написали про неї».

Представник Держдепу заявив Politico, що зустріч була дуже короткою, і зміст зустрічей у подібному форматі зазвичай не оприлюднюється.

Непрозорість, як видається, Держдепу у питанні зустрічі викликала критику з боку американських оглядачів та журналістів.

«Це ненормальна поведінка з боку Державного департаменту. Я подорожував з трьома державними секретарями. Коли вони зустрічались з міністрами закордонних справ росії, вони завжди повідомляли американському народу, що вони робили - часто дуже детально», - пише Дойл Макманус, колумніст видання The Los Angeles Times, директор програми журналістики університету Джорджтаун у Вашингтоні.

«Що вони намагаються приховати», - твітує редактор The Washington Post Ґлен Кесслер.

«Чому приховується інформація?» - питає редактор Politico Блейк Хауншелл.

Варто відзначити, що російські ЗМІ повідомили лише про сам факт зустрічі, назвавши її короткою. Про зміст зустрічі Помпео та Лаврова не повідомлялось.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.