​Трамп провів першу зустріч з виборцями від початку пандемії, кількість яких була нижчою, ніж очікувалось

У суботу в Тулсі, штат Оклахома, пройшла перша від початку пандемії зустріч президента Трампа зі своїми виборцями. Очікувалось, що зустріч стане великим політичним шоу та надасть нової енергії ядерному електорату президента напередодні виборів у листопаді. Однак, явка на мітингу була нижчою, ніж очікувалось, повідомляє «Голос Америки».


Заявивши, що «тиха більшість сильніша, ніж будь-коли», президент Трамп назвав своїх прихильників «воїнами». Серед своїх досягнень він зауважив про призначення консервативних суддів, зниження податків, зростання фондового ринку. Згадав президент також про стіну на південному кордоні з Мексикою та збільшення військового бюджету. Президент Трамп захистив відповідь своєї адміністрації на пандемію коронавірусу, а провину за велику кількість заражень на COVID-19 поклав на занадто широкомасштабне тестування.

«Коли ви проводите тестування у такому масштабі, ви виявите більше людей, ви виявите більше випадків. Так що я сказав своїм людям, будь-ласка, сповільнить тестування», - сказав президент Трамп, додавши, що його адміністрація врятувала мільйони життів. Після зустрічі з виборцями Білий дім прокоментував цю заяву президента: «Він, очевидно, говорив жартівливо, маючи на увазі абсурдне висвітлення цього питання ЗМІ. Ми лідируємо у світі щодо тестування, і ми горді, що зробили понад 25 мільйонів тестів».

Президент Трамп неодноразово у минулому називав COVID-19 Китайським вірусом, але вперше в Тулсі він назвав його «Кун-Флу» (в перекладі «Кун-грип»), поклавши провину за пандемію на Пекін.

Президент Трамп також розкритикував заклики скоротити фінансування поліції. «Перша година ночі. Якийсь міцний чолов'яга лізе у вікно жінки, чоловік-комівояжер якої десь у відрядженні чи на іншому завданні. Ви дзвоните 911, і вони говорять – вибачте, цей номер не активний».

У промові, яка стосувалась переважно внутрішніх питань, він згадав про вбивство лідера ІДІЛ генерала Солеймані. Президент згадав 11 разів Китай, переважно в контексті торговельної війни та звинувачуючи Пекін у пандемії коронавірусу.

Президент Трамп також розкритикував ЗМІ за висвітлення протестів проти расової нерівності, які відбулися після загибелі Джорджа Флойда. «Вони ніколи не говорять про COVID-19. Ми бачимо, як 25 тисяч людей ідуть по 5-й Авеню чи вулицями контрольованого демократами міста, і ми не чуємо, щоб вони говорили, що ніхто не вдягає масок», - сказав президент. Він також гостро розкритикував знесення пам'ятників конфедератам: «Ця жорстока кампанія цензури та виключення порушує все те, що для нас дорого як для американців».

Передвиборчий штаб скасував другий раунд промов президента та віце-президента біля спортивної арени BOK Center через низьку явку. Стів Філліпс, засновник організації Демократія в Кольорах назвав явку «бентежно низькою». Представники кампанії Трампа вину за низьку явку поклали на ЗМІ : «Сумно, але протестувальники вплинули на прихильників, блокуючи доступ до металошукачів, що не дозволило людям попасти на мітинг». Водночас, ЗМІ, які були присутні на місці подій, заперечують, що протестувальники не дозволили великій кількості людей потрапити на мітинг.

У день мітингу до спротивної арени прибув бус із екранами, на яких транслювали «Смертельний годинник Трампа» - число смертей від COVID-19 у США, яких, за різними оцінками, можна було б уникнути, запровадивши карантинні заходи в країні швидше. Автор ідеї прокоментував це так: «Ми хочемо, щоб всі, хто відвідає мітинг Трампа, мали можливість зробити поінформований вибір на основі справжніх чисел».

Фото AP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.